Sinovčić mora vratiti skoro 3 milijuna kuna

Zbog neplaćenog poreza, prva tvrtka Rena Sinovčića, Zadar security, državi mora podmiriti potraživanja u iznosu nešto većem od 4 milijuna kuna. Dio je to postupanje u stečajnom postupku kojeg je tražila država.

Na posljednjem održanom ročištu na Trgovačkom sudu u Zadru, zaključeno je kako je Sinovčić netom prije prebacivanja radnika i imovine u vlasništvo druge tvrtke, podigao kredit u iznosu od skoro 3 milijuna kuna, kojeg je potom preuzeo Ivica Orlović, baš kao i vlasništvo nad spomenutom tvrtkom.

Dražen Špinderk, stečajni upravitelj, zatražio je od Orlovića informaciju gdje se nalaze spomenuta sredstva, no od Orlovića se jedino moglo saznati kako novca – nema.

S obzirom na to da se radi o pobojnom ugovoru o prijenosu vlasništva tvrtke kojim vrlo lako vjerovnici mogu biti oštećeni, zastupnica Državnog odvjetništva, Lidija Vitaljić, zatražila je sudski povrat spomenutog iznosa.

Dakle, u ovom sudskom postupku pobija se valjanost ugovora kojim je Reno Sinovčić prodao tvrtku Zadar security, zajedno s kreditom. Za razjasniti ostaje gdje je nestalo 2.9 milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...