Sirija: U 20 mjeseci sukoba više od 42.000 mrtvih

U sukobima u Siriji ubijeno je više od 42.000 ljudi, većinom civila, otkako je počela pobuna protiv režima Bašara el-Asada prije dvadeset mjeseci, izvjestio je u Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Najmanje 29.455 civila poginulo je od 15. ožujka 2011., precizirala je ta nevladina organizacija koja među civile ubraja i one koji su se naoružali protiv postrojbi režima.

Broj ubijenih vojnika je narastao na 10.551, a broj dezertera na 1.426, precizirala je ova nevladina organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji na temelju mreže aktivista i medicinskih izvora u civilnim i vojnim bolnicama diljem zemlje.

‘Treba dodati 652 ubijene osobe čiji se identitet ne može utvrditi’, rekao je predsjednik OSDH-a Rami Abdel Rahman, čime broj mrtvih u više od 20 mjeseci sukoba iznosi 42.084.

Tim podacima nisu obuhvaćene tisuće nestalih i zatvorenih, kao ni stradali pripadnici prorežimske milicije.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...