Skroče: “Allen ostaje, Burgason odlazi, Morovića bi doveli”

Nakon 15 odigranih utakmica u regionalnoj ligi Zadar je na desetom mjestu sa šest pobjeda i devet poraza, koliko imaju i Cibona i Split. Branko Skroče o tome kaže.

Možemo biti zadovoljni, a nadam se da će na kraju ABA lige omjer biti i bolji. Sada je to 33%, a vjerujem da će do kraja biti blizu 50. U prvom dijelu smo imali izuzetno nepovoljan raspored. Ključno je da se držimo onoga što smo rekli na početku sezone, a to je da kući moramo pobjeđivati. To je formula za siguran ostanak. Pojavile su se neke priče o Final fouru, ali to nije izišlo iz naših usta, niti razmišljamo o tome, jer to nije realno. Osnovni cilj ove sezone nam je stabilizirati klub, ostati u ABA ligi i biti treći u prvenstvu Hrvatske, ističe sportski direktor Zadra.

Kakva je situacija s dugovanjima prema igračima i radnoj zajednici?

Vrijeme je darivanja, međutim, kod nas to još nije došlo i ne znamo kada će. Još uvijek smo u završnoj fazi preoblikovanja, sređivanja dokumentacije. Svi smo strpljivi i nadamo se da ćemo, kada taj proces definitivno završi, lakše funkcionirati, te da će uprava pronaći nove mogućnosti financiranja, nove sponzore, eventualno i generalnog sponzora, što je svima velika želja, kaže Skroče.

Ono što sve navijače najviše zanima je što će Zadru donijeti zimski prijelazni rok. Prije svega, hoće li ostati Chaisson Allen, koji još nije potpisao ugovor do kraja sezone?

Što se trenera i mene tiče, tu ne bi trebalo biti problema. Allen nam je potreban. Riječ je o mladom igraču, a danas je na tržištu teško pronaći playmakera. To je najdeficitarnija pozicija, jednostavno ih manjka. On je pokazao da može, iako je imao nesreću što je često bio ozljeđen. Ali njegov način igre je takav da ide sa sto posto i u obrani i u napadu. Trener je posebno zadovoljan njegovom obrambenom igrom. Napadački može još bolje, ali na nekim utakmicama se vidjelo da s Allenom i bez njega Zadar nije isti.

Kao jedno od mogućih pojačanja najčešće se spominjao Vedran Morović, koji se čak priključio treninzima.

Nadam se da ćemo to uspjeti realizirati. Obostrana je želja da se dogovorimo.

Ima li još koje ime, za čiji bi se dolazak eventualno mogla otvoriti mogućnost?

Nažalost, nemamo mogućnosti ni za ovo, nego pokušavamo na raznorazne načine stvoriti uvjete da realiziramo bar nešto od toga.

Odlasci?

Sigurno će ih biti, no konkretnije ćemo vidjeti ovih dana. O imenima još ne bih govorio, ali ako netko dođe, logično je jedan ili dvojica igrača moraju otići negdje, gdje će više igrati.

Jordan Burgason je, kako se i pretpostavljalo, na izlaznim vratima Višnjika.

Burgason je doveden s namjerom da prodrma i probudi neke igrače i nešto od toga smo uspjeli. Došao je upravo prije našeg niza od tri pobjede pa možemo reći da je svrha postignuta. Ipak, nije dobio previše prilike i mislim da su male šanse da ga zadržimo. Pokazao je neke stvari izvan košarke, koje se ne uklapaju u našu koncepciju. Svaki igrač mora shvatiti da u svakom trenutku, bilo na terenu ili izvan njega, predstavlja KK Zadar, koji je spomenik nulte kategorije ovoga grada i tako se treba ponašati, ističe sportski direktor a piše Zadarski list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...