Složni vijećnici Zadarske županije

Jutros je u Domu županije održana 26. skupština vijećnika Zadarske županije. Od ukupno 45 vijećnika, bilo je nazočno njih 28, pa su se odluke mogle donositi. Na dnevnom redu je bilo 12 točaka, od kojih je većina prihvaćena jednoglasno.

Nikola Turčinov iz zadarskog SDP-a podnio je rješenje za ostavku na funkcije predstavnika Županije u Srednjoj školi za primijenjenu umjetnost i dizajn, u svoje ime i u ime kolegice Irene Dragić.

Skupština Županije– Ova škola postala je poprište medijskih razračunavanja sukoba oko optužbi Upravnog odbora za nepotizam, tj. pristrano zapošljavanje djelatnika, na što smo ja i kolegica već ranije upozoravali, kazao je Turčinov. Župan Stipe Zrilić prihvatio je njihove ostavke s obrazloženjem da je to njihovo pravo, te je naglasio kako Županija nema uvid, a ni moć zapošljavanja u školama, ap ne može učinit puno po tom pitanju. Turčinov je također upozorio na problem vodoopskrbe na otocima, no za njegovo rješenje je od strane župana upućen da se obrati Hrvatskim vodama.

Problema ima i u Obrovcu, u kojem je posljednjim popisom stanovništva utvrđen porast populacije od čak 30 posto.

– Unatoč toj činjenici, Obrovac još uvijek nema ni Općinski ni prekršajni sud, a ni punkt Hitne pomoći. Kako je to moguće?, upitao je nadležne vijećnik Marko Klanac. Nadalje, vijećnica Nevena Petani  istaknula je problem nedostatka dežurnih zubarskih ordinacija preko vikenda i ostalih neradnih dana. Župan Stipe Zrilić je pak naglasio kako županijska tijela unutar područja u svojoj nadležnosti, rade onoliko koliko im njihove financijske i vremenske mogućnosti dopuštaju, te je istaknuo kako je ova godina bila teška, ali ipak se uspješno privodi kraju.

Među točkama dnevnog reda našlo se i pitanje imenovanja članova zadarskog Savjeta mladih, koji je nakon dva neuspjela pokušaja napokon u procesu osnivanja. Vijećnik Turčinov je izrazio vlastito zadovoljstvo time što se ove godine na natječaj za članove prijavili čak 20-ak osoba, ali i nezadovoljstvo time što su neki od 9 odabranih članova također članovi određenih političkih stranki. Na skupštini se danas o članstvu trebalo konačno odlučivati. Kako županijskim vijećnicima nisu na uvid donešene biografije članova, Turčinov je predložio da se odluka odgodi za sljedeći put, s čime su se vijećnici jednoglasno složili.

Ostale točke dnevnog reda ticale su se problema poput podjele imovine Doma zdravlja, programa javnih potreba za kulturu, tehničku kulturu i sport ili odluke o osnivanju i imenovanju članova Komisije za provedbu javnog natječaja. Svi prijedlozi rješenja točaka jednoglasno su prihvaćeni, pa je i ova skupština uspješno zaključena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...