Snijeg u Gorskom kotaru opet dio stanovnika ostavio bez struje, HEP-ove ekipe na terenu

Novi snijeg u Gorskom kotaru opet je dio stanovnika ostavio bez struje. Dalekovodi nisu izdržali pod njegovom težinom, pa su HEP-ove ekipe stigle u pomoć Goranima, po drugi put u mjesec dana.

Unatoč 20-ak centimetara snijega koliko je palo u Mrkoplju, ceste su prohodne i promet teče normalno. Stanovnike snijeg nije iznenadio, no jesu problemi sa strujom koje dio goranskih mjesta nema već drugi dan.

"Mobiteli ne rade, a telefoni u svakoj drugog kući. Zbilja su kvarovi veliki. Stupovi od struje su polomljeni, grane su po žicama, živi kaos", prepričavaju stanovnici Mrkoplja.

 

HEP se nada da će problemi biti riješeni do večeri

Zbog polomljenih vodova bez struje je i dio Ravne Gore, Čabra i neka sela kraj Skrada. Tamošnjoj ekipi HEP-a u pomoć su stigle kolege iz Rijeke, Crikvenice i Krka. Popravak ide sporo, pa mole za još malo strpljenja.

"Još uvijek najviše problema imamo s opskrbom električnom energijom na području Mrkoplja. Nadamo se da će to biti riješeno do večernjih sati. Želja je da to bude i prije. Vjerujem da će to biti prije, ali nikada se ne zna jer je na području Mrkoplja palo najviše tog `teškog` snijega", rekao je voditelj ispostave HEP-a Skrad Vlatko Horaček.

A dok struja ne dođe, stanovnike novi snijeg ne bi iznenadio: "Mi Gorani smo na to uvijek pripravni".

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...