Sonik Puntamika savladao Kvarener!

U drugom kolu Košarkaškog kupa Hrvatske Krešimir Ćosić susrele su se prvoplasirane momčadi A2 lige jug Sonik Puntamika i A1 lige Kvarner 2010.

Iako se gosti iz Rijeke mogu pohvaliti s pobjedom i nad donedavnim ABA ligašem Zagrebom, domaći momci pokazali su im da u Jazine nitko ne može dolaziti s unaprijed pripisanom pobjedom.

KK Sonik Puntamika je momčad sastavljena od naših domaćih igrača velikog srca, velikog htijenja i nadasve velike borbenosti. U podređenom položaju, Puntamičani su bili samo prvih pet minuta utakmice kada su gosti imali svoju najveću prednost od 12:6, a tada je uslijedila prva od pet trica Tea Petanija za smanjenje na 12:9 i preokret, da bi prva četvrtina završila vodstvom domaćih 17:15.

Druga četvrtina pokazala se prijelomnom jer su je Puntamičani dobili rezultatom 16:7 i na veliki odmor odlaze s rezultatom 33:22.

Nastavak donosi nervozniji ulazak domaćina koji promašuju nekoliko otvorenih šuteva i dozvoljavaju gostima da dođu na samo minus 6 (33:27) no tada se ponovno budi danas najučinkovitiji Teo Petani i pogađa tricu, pridružuje mu se i Josip Bulić sa svojom tricom za ponovnih plus 10 . Nastavak trećine donosi tehničku pogrešku gostima i seriju prekršaja u napadu, a treća četvrtina završava rezultatom 47:35.

Puntamičani na plus 12, atmosfera u dvorani uzavrela i čeka se još završni udar kako bi favorizirani gosti pali, sve to u dvije minute, koliko traje stanka prije početka odlučujuće četvrtine. Zadnja četvrtina kreće odlično: tricom Bulića za 50:35 i najveću prednost domaćih. Nakon toga slijedi mali pad u koncentraciji Puntamičana, ali i izuzetno agresivna igra gostiju koji pogocima Škifića na četiri minute do kraja dolaze do rezultata 52:46, no Bulić i Dražović vračaju ponovno na plus 10 (56:46) koje svijetle na semaforu tri minute prije kraja susreta.

Idući napad ispada ključni napad utakmice jer Krivec radi svoj peti prekršaj i to u napadu i time daje Teu Petaniju meč loptu s linije slobodnih bacanja koji poklon iskorištava i dovodi svoju momčad na nedostižnih plus 12 (58:46). Do kraja utakmice gosti su tek uspjeli ublažiti poraz.

Zadnji zvižduk ne baš uvjerljive sudačke trojke bio je znak za početak velikog slavlja u solidno popunjenim Jazinama koje su ponovno dočekale da neka naša nova djeca pišu lijepe strane Zadarske košarke.

Za napomenuti je da je jugo malo rastrgalo igru obzirom da je parket ( i ne samo parket , već i beton i sjedalice) bio izuzetno vlažan i klizav tako da je povremeno bilo i pirueta i proklizavanja tipičnijih za hokej nego za košarku.

U idućem kolu Kupa, protivnik košarkašima Sonik Puntamike bit će gradski rival KK Zadar, no do tada igrače Marka Žorža očekuju dva teška susreta u A2 ligi – jug protiv Trogira ( utorak 18.12. u 17 sati u Jazinama) i teško gostovanje kod Kaštela.

KK Sonik Puntamika – KK Kvarnere 2010 59:53

( 17:15 ; 16:7 ; 14:13 ; 12:18 )

Kup Krešimira Ćosića

Zadar , dvorana Jazine , gledatelja 500.

Suci Prpić.Tomić (oboje Zagreb) , Blašković (Križevci)

KK Sonik Puntamika: Tuta, Anđelić 4, Ivanić, Gligora 6, Bulić 8, Marin 5, Petani 24, Dražović 8, Škara 4, Marčev, Zagorac 2

Trener: Marko Žorž

KK Kvarner 2010: Stipčić 21, Veljačić, Kučan, Radić 12, Surina 8, Juričić, Cinac, Škifić 10, Boban 2, Krivec, Širko, Jelenić

Trener: Vladimir Anzulović

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...