Što to o vezama najčešće naučimo prekasno?

Kada se radi o vezama, svatko je barem jednom napravio poneku pogrešku, a premda se zasigurno ne možete vratiti u prošlost i promijeniti određeni ishod, ono što možete jest naučiti poneku dobru lekciju te greške više ne ponavljati. Donosimo lekcije o vezama koje vrlo često naučimo prekasno.

Prva lekcija: Budite jasni

Nakon odličnog prvog spoja dogovorili ste se za odlazak na večeru, međutim, samo dan ranije muškarac koji vam se sviđa javlja da ipak neće biti u mogućnosti doći. I dok bi inače za vrijeme tog nesretnog poziva tri puta duboko udahnuli i glumljeno smirenim i ledenim glasom mu rekli: ‘Pretpostavljam da je ovo tvoj način da mi kažeš da ovo s nama baš i neće ići.’ Umjesto već korištenih fraza i obrazaca ponašanja, jasno ga pitajte što to znači i tražite odgovor na pitanje koje vas progoni. Također, nemojte biti agresivni te mu recite: ‘Trebala bih malo pojašnjenje. Na isti ovaj način sa mnom je prekinuo bivši dečko, pa nisam baš sigurna jesi li zaista zauzet ili mi, pak, ovim otkazivanjem želiš nešto poručiti?’

Ako tako postupite te to kažete smirenim glasom, postići ćete učinkovitost, a isto tako i pružiti priliku da budete iskreni jedno prema drugome. Ako se doista ne želi više s vama viđati, ta rečenica mirno izrečena potaknut će ga da bude iskren. Međutim, ako je doista zauzet, jednostavno ćete dogovoriti novi termin izlaska te se riješiti svih sumnji, piše Huffington Post.

 

Druga lekcija: Njegov govor tijela

Bez obzira na to koliko dugo ste zajedno i premda vam je već rekao da je spreman biti u ozbiljnom vezi s vama te ste se čak i dotakli teme braka, ponekad nije sve što kaže apsolutno istinito. Kako biste se uvjerili da ono što govori zaista i misli, promatrajte izraze njegovog lica te govor tijela. Stoga, u određenim situacijama zanemarite njegove riječi te pratite govor tijela – saznat ćete puno više nego što se nadate.

Ako sumnjate u njegovu želju za brakom i obitelji, promatrajte ga u određenim situacijamA kao što je odlazak na vjenčanje vaših prijatelja. U trenutku kada vas počnu zapitkivati o datumu vašeg vjenčanja, promatrajte kako reagira. Ako se znoji više od samoga mladoženje, naglo pije čašu za čašom, gleda u prazno, iznenada ga nešto strašno zanima na mobitelu – možda je vrijeme za pauzu u vašoj vezi, a ne za korak dalje.

 

Treća lekcija: Vaš govor tijela

Baš kao što trebate promotriti njegov govor tijela, jednakO tako bacite oko i na svoj govor tijela. Možda imate potpuno isti ukus, zanimanja, hobije i interese, o njemu imate samo najljepše riječi, no znači li to da ćete uvijek i zauvijek biti sretni i zaljubljeni te je li doista on onaj ‘pravi’? Malo razmislite o tome i zaustaviti se na vrijeme, ako je to potrebno.

 

Četvrta lekcija: Loš seks

Naravno da će seks ponekad biti loš i apsurdno JE očekivati DA će to njihanje pod plahtama svaki put biti nezaboravno i najbolje u životu. No, isto tako, ni loš seks ne može postati pravilo, a dobar seks iznimka. Bez obzira na to koliko vaš partner bio dobar, zgodan i zabavan, loš seks je nešto što se teško može tolerirati u vezi. Pokušajte popraviti svoj seksualni život, uvedite neke promjene, recite jasno što želite, poslušajte što on želi, no ako nikako ne ide na bolje, možda biste trebali razmisliti o novom partneru.

 

Peta lekcija: Tko je kriv?

Naravno da se ne možete uvijek slagati i da su razmirice dio svakodnevnog života, no bez obzira na sve, vaš partner ne može biti apsolutni krivac za sve. Navečer ste pospremali stan, spremili djecu na spavanje, a on je jednostavno ležao i gledao televiziju – naravno da ste na to poludjeli i možda je u toj situaciji pogriješio, no ne može samo on biti sto posto kriv za tu situaciju. U vezama nikada nitko ne može biti 100 posto u krivu ili pak 100 posto u pravu, jer inače nikada nitko ne bi ostajao zajedno. Razmislite malo što ste mogli poduzeti da vaš odnos bude ravnopravniji, a energiju umjesto na raspravu, potrošite na pronalaženje rješenja i primirja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...