Cestitka_Uskrs

Stvari koje svaka žena treba znati o svojoj vagini

Ako nemate prijateljice s kojima možete izmjenjivati iskustva, na pravom ste mjestu da saznate neke važne stvari o svojoj vagini.

 

Neke spolno prenosive bolesti možete dobiti bez obzira na kondom

To nije ohrabrujuće, ali je razlog zašto spavanje s potpuno nepoznatim muškarcima nije najbolja ideja. Ako koža stidnice dođe u dodir s inficiranom kožom na mošnjama ili dlačicama iznad spolovila, još uvijek se možete zaraziti.

 

Koristite je

To se obično odnosi na žene u menopauzi, ali ‘nekorištena’ vagina može stvoriti krhko tkivo, a čak se i smanjiti, što može seks učiniti težim i bolnim.

 

Većina žena ne može doživjeti orgazam od penetracije

Niste propustili nikakvo posebno iskustvo ako niste doživjeli orgazam samo od penetracije. Puno žena nikad nije, ali i dalje ima savršeno zadovoljavajući seksualni život.

 

Jednostavan savjet da pronađete G-točku

G-točka je kod svake žene na drugačijem mjestu, pa nemojte biti isfrustrirani ako odmah ne možete pronaći svoju. Općenito, negdje je uz prednji zid vaginalnog kanala. Neke žene mogu je pronaći stavljanjem prsta u poziciju ‘dođi ovdje’ i mičući ga gore-dolje dok ne nađu mjesto. Naravno, muškarcima se neće uvijek posrećiti da je nađu. Ali lijepo je imati smjernice.

 

Vaša vagina ne mora mirisati na ruže

Samo zato što postoje na stotine proizvoda koji pomažu da vaša vagina ostane čista i ‘mirisna’, to ne znači da je to ono što muškarci žele. Ako vam se sviđaju ti proizvodi – OK. Ali nemojte ih koristiti iz vlastite nesigurnosti. Vagina treba mirisati tako kako miriše.

 

Papa-test može otkriti samo jednu vrstu raka

Onog grlića maternice. Ne može otkriti rak jajnika, maternice ili debelog crijeva. Ako ste zabrinuti za neke od navedenih, potražite pomoć liječnika.

 

Potreba za lubrikantima je normalna

Puno se žena bori s nedostatkom prirodnih lubrikanata. Nemojte se osjećati ‘nastrano’ ako morate potražili pomoć u ljekarni. Imate pravo na ugodan seks – iskoristite ga.

 

Stvar o kojoj nitko ne želi razgovarati…

Zvuk koji oponaša ispuštanje vjetra koji izlazi iz vagine ili tzv. vaginalni prdac. Ako vam se to dogodi, nemojte misliti da će vaš partner pomisliti da s vama nije nešto u redu. Vjerojatno je to već imao priliku doživjeti. To se događa kad se zrak potiskuje u vaginu tijekom odnosa, a promjenom položaja izleti van. Ako vam se to dogodi, samo ga ignorirajte i nastavite uživati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...