Suđenje Berlusconiju opet u središtu pozornosti

Milanski suci policiji su naložili da traži marokansku egzotičnu plesačicu koja se našla u središtu seksualnog skandala u koji je upleten bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi. Marokanka se nije pojavila na sudu.

Slučaj koji se dogodio dva dana prije nego što je Berlusconi najavio da se planira kandidirati na izborima, koji će se vjerojatno održati u veljači, podsjetnik je na seksualni skandal koji je uzdrmao posljednju Berlusconijevu vladu i potaknuo njegovu ostavku.

Karima El Mahroug, poznatija po umjetničkom imenu Ruby, trebala je pred sudom svjedočiti u ponedjeljak, ali nije se pojavila i nije ponudila valjano opravdanje za izostanak, rekla je tužiteljica Ilda Boccassini na sudu.

Odvjetnica mlade Marokanke rekla je da ne zna gdje se nalazi njezina klijentica.

Boccassini je optužila Berlusconijeve odvjetnike da namjerno odugovlače proces u kojem je bivši premijer optužen za plaćanje seksualnog odnosa s Ruby dok je bila maloljetna. To je strategija odugovlačenja procesa dok počinje predizborna kampanja, rekla je Boccassini na sudu.

Berlusconijev odvjetnik Niccolo Ghedini izjavio je da tužitelji nastoje ubrzati donošenje presude prije izbora, koji bi se trebali održati u veljači, umjesto u ožujku ili travnju, jer je premijer Mario Monti ovoga vikenda najavio da će prije dati ostavku.

Predsjedatelj sudskog vijeća policiji je dao nalog da traži El Mahroug, a ročište je odgođeno za 17. prosinca. Njezina odvjetnica Paola Boccardi izjavila je kako ne zna hoće li se Ruby i tada pojaviti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...