Sv.Nikola pohodio Dječji vrtić “Lastavica” Preko

Dječji vrtić „Lastavica“ za polaznike vrtića i njihove roditelje organizirao je svečani doček sv. Nikole u sportskoj dvorani OŠ „Valentin Klarin“ u Preku. U povodu blagdana sv. Nikole zaštitnika djece, pomoraca, studenata, ribara Dječji vrtić „Lastavica“ desetu godinu zaredom svečanim programom obilježi kraj kalendarske godine. U sportskoj dvorani OŠ „Valentin Klarin okupilo su 90-tero djece iz područnih vrtića grupa „Dupini“ i „Zečići“ „Ribice“ „Leptirići“ iz Preka, Sutomišćice, Lukorana i Ugljana.
Srdačnu dobrodošlicu djeci i tetama, roditeljima i obitelji djece, načelniku općine Preko Anti Jerolimovu s suradnicima, župniku župe Sutomišćice Don Antunu Pećaru i Don Mariju Soljačiću Ravnateljici OŠ „Valentin Klarin“ Mariji Šoša i svim nazočnima poželjela je Ravnateljica Jadranka Selak.
– Večeras velika srca kucaju za mala srca djece Dječjeg vrtića „Lastavica“. Uzbuđenje i radosno iščekivanje možemo osjetiti i vidjeti na malim licima najavila Ravnateljica poklon koncert područnog odjela Preko Glazbene škole Blagoje Bersa iz Zadra.
Velikim pljeskom publika je nagradila svečani glazbeni program koji je počeo solo dionicom za trubu. Englesku narodnu pjesmu odsvirao Matej Blaslov. Učenice Melite Ivković prof. gitare Iris Itković i Marija Lucin izvele su recital „El Noi de la Mare poznatu katalonsku božićnu pjesmu. Uslijedila je izvedba Petre Jurin na tamburi uz klavirsku pratnju Marte Dević prof. „Ljubavne serenade“. Glazbenu inačicu klapske dalmatinske pjesme „Sinoć kad sam ti prošo“ izvele su Petra Jurin i Mare Vidaković na tamburama. Recitale Isaac Albeniz „Rumores de la caleta“ i Astora Piazzola „Tango del angel“ izvrsno je odsvirala Melita Ivković prof.  Grupa „Propuh“ koja djeluje u okviru Udruge mladih iz Preka odsvirala je dvije pjesme, Marko Brkljačić oduševio je publiku izvrsnom izvedbom pjesme na diplama.
Sa svojim tetama Brankom, Andrijanom, Marinom- Đanom veseli polaznici Dječjeg vrtića „Lastavica“ u nastavku programa i očekivanju dolaska sv. Nikole recitirali su pjesmice blagdana Božića. Uz pjesmu „Raj se sad  otvorio“ sv. Nikola u bijeloj opravi uz pratnju anđelića donio pune vreće šarenih poklona. Uz vesele i zabavne priče, pjesmice i pošalice podružili su se, a svako dijete dobilo je dar uz ukusne slastice i kolače koje su pripremile članice Udruge „Arija“ iz Ugljana. Uz kolače i pjesmu djeci i tetama iz Dječjeg vrtića „Lastavica“ pridružili su se roditelji zajedno veseleći se  i pjevajući zajedno.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...