Svečano otvoren skup volontera

Studenti volonteri s područja Republike Hrvatske o jučer su zaposjeli grad Zadar, preciznije Sveučilište u Zadru, čime je započeo njihov susret koji će trajati tri dana. Susret studenata- volontera otvoren je u svečanoj dvorani Sveučilišta, gdje će se svakodnevno i održavati program. Osim tog prostora, predviđeno je da se radionice održavaju u Multimedijalnoj prostoriji Gradske knjižice Zadar.

Prof. dr. sc. Robert Baclja, prorektor za studije Sveučilišta u Zadru, jučer je pozdravnim govorom i dobrodošlicom proglasio skup otvorenim. Istaknuo je kako je ovaj projekt od važnosti za čitav obrazovni sustav naše zemlje te da se svakako mora uvidjeti aktivnost i interes studenata, ali i profesora koji ovdje sudjeluju.

 

Svoja izlaganja o razvoju volonterstva u prostoru hrvatskog visokog obrazovanja jučer su održali predavači iz Zadra, ali i gosti iz Rijeke. Mlada profesorica doc.dr.sc Bojana Ćulum prikazala je stanje Riječkog Sveučilišta u pogledu volonterstva i primjene istoga u nastavnom planu i programu. Također, prisustvovala je i doc.dr.sc. Sanja Skočić Mihić sa Učiteljskog fakulteta u Rijeci, te mr.sc. Iva Hilj sa Sveučilišta u Puli.

U narednih dva dana očekuje nas još mnogo zanimljivosti vezanih uz temu studentskog volonterstva i pripajanju istoga nastavnim programima, odnosno visokom obrazovanju.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...