Sveučilište otvorilo vrata budućim studentima

Jutros je u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru otvorena već tradicionalna manifestacija „Otvoreni  dan Sveučilišta“. Na „Otvorenom danu“ brojni odjeli i sastavnice Sveučilišta prezentiraju svoje studijske programe ne bi li potaknuli neke od budućih studenata da svoje školovanje nastave upravo na zadarskom Sveučilištu.

Tako je bilo i danas, svi odjeli istaknuli su svoje štandove na kojima su djelili propagandni materijal i odgovarali na pitanja zainteresiranih. Nešto više o današnjem izlaganju rekla nam je Gabrijela Vidić s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti

Otvoreni dani Sveučilišta (Foto: Ivan Katalinić / Antena Zadar)– Cilj današnjeg izlaganja je upoznati maturante sa studijskim programima koji se nude na Sveučilištu u Zadru. Budući da bi maturanti do 1. veljače trebali prijaviti ipite državne mature, a od 1. prosinca također traju i prijave studijskih programa za ljetni upisni rok, maturante je potrebno na vrijeme informirati o mogućnostima studiranja na našem Sveučilištu. Ovakav tip predstavljanja Sveučilišta i odjela putem Otvorenih dana pruža jedinstvenu priliku maturantima da izravno od studenata i profesora dobiju informacije koje ih zanimaju. Iskustva studenata koji trenutno studiraju na određenom odjelu ostavljaju mnogo jači dojam i bit će vjerojatno važniji faktor prilikom odluke o izboru studija nego bilo koja brošura ili letak. Upravo je to bio cilj, da maturanti iz prve ruke dobiju željene i potrebne informacije, kazala je Gabrijela Vidić.

– Sveučilište u Zadru, sa svoja 24 odjela, nudi širok spektar različitih studijskih programa. Uz različite društvene i humanističke studije, na Sveučilištu u Zadru postoje i Zdravstveni studij, Pomorski studij te studij Primijenjene ekologije u poljoprovredi, a kada je riječ o Zadru kao jednoj od najznačajnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, onda svakako treba napomenuti i značaj Odjela za turizam i komunikacijske znanosti koji obrazuje visokokfalificirane kadrove za rad u turizmu, istaknula je Vidić.

 

Program je otvorila studentska klapa Študija prigodnim nastupom, nakon čega je riječ uzeo doc.dr.sc. Robert Bacalja, prorektor za studije i studentska pitanja, koji je pozdravio okupljene u Svečanoj dvorani i ukratko najavio dnevna događanja na Sveučilištu. Program je završio u 18 sati kada je dovršeno predstavljanje aktivnosti Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru.

[nggallery id=127]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...