Top 10 piratiziranih filmova 2012.

Među raznim top listama koje se objavljuju krajem svake godine, piratska scena također posjeduje svoje. Između ostaloga, u domeni TV serija najviše je piratizirana Igra Prijestolja, a “najozloglašeniji rasadnik” torrent datoteka je očekivano The Pirate Bay iza kojeg slijedeTorrentz i Kick Ass Torrents.

Portal TorrentFreak je ovih dana također objavio i top listu 10 najpiratiziranijih filmova godine skidanih BitTorrentom, koja djeluje pomalo iznenađujuće, jer se na njoj ne nalaze svi najveći kino hitovi godine, što ukazuje na to da se ljudi često odlučuju na preuzimanje naslova za koje ne vjeruju da ih se isplati gledati u kinu, no ipak su dovoljno zanimljivi da pogledajupiratsku kopiju.

Top-lista-najpiratiziranijih-filmova-2012(Foto:Vidi.hr / Antena Zadar)

Na prvom mjestu liste se tako nalazi film Project X u kojem se radnja vrti oko najvećeg partya u povijesti koji je prošao OK u kinima, no nije “srušio blagajne”, jedva prošavši zaradu od 100 milijuna dolara, te na ovoj listi predstavlja film s najmanjom zaradom godine, dok je njegovih piratskih kopija preuzeto oko 8.720.000 komada.

Ako bismo računali da su cijene kino karata u prosjeku 50 kuna, to bi značilo da iznos štete nanešene distributerima od piratizacije ovog filma iznosi najmanje 436 milijuna kuna i to u slučaju da jednu kopiju pogleda samo jedan korisnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...