U Biogradu obilježen Međunarodni dan invalida

Međunarodni dan invalida 3. prosinca, prigodno je obilježen i u našem gradu. Tim povodom udruga Osmjeh koja skrbi o djeci s posebnim potrebama u gradu Biogradu, organizirala je za svoje članove prigodno druženje.

Uz članove i njihovu pratnju ovom susretu nazočio je i dogradonačelnik grada Biograda Marijan Stopfer, voditelj LAG Laura Ivan Čupić, te Draženko Samardžić ravnatelj Zavičajnog muzeja Biograd na moru. Okupljene na ovom susretu pozdravila je predsjednica udruge Radmila Eškinja, te kazala kako udruga okuplja 17. djece i mladih, kao i roditelja koji su u njihovoj pratnji.

Osnovali smo ju 2009. godine, a sve s ciljem udruživanja roditelja djece s posebnim potrebama, kako bismo jednostavnije i brže ostvarivali svoja prava regulirana zakonskim propisima. Jednako tako zajedništvom se lakše rješava i niz drugih problema i poteškoća, a sve u cilju poboljšanja kvalitete života naših članova i njihovih obitelji.

Iskoristila bih ovu prigodu da zahvalim Gradskoj upravi i gradonačelniku Ivanu Knezu na razumijevanju za našu udrugu, a jednako tako i svim ovdje nazočnima koji su već i ovim sudjelovanjem iskazali senzibilitet za naš rad i naše članove, kazala je predsjednica Radmila Eškinja.

Nakon toga uz prigodnu zakusku raspravljalo se o planovima ali i poteškoćama na koje udruga i pojedinci nailaze u svom radu. Iz niza izlaganja dalo se zaključiti da su invalidne osobe još uvijek stigmatizirani članovi društva te je naglašena nužnost boljeg razumijevanja okoline za osobe sa posebnim potrebama,na čemu se valja i nadalje maksimalno angažirati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...