U Poličniku dali božićnice studentima

Studente s područja Općine Poličnik (Lovinac, Rupalj, Suhovare, Visočane, Ninski Dračevac, Briševo, Murvica, Murvica Gornja, Poličnik Gornji, Poličnik) i ove će godine “posjetiti Djed Božićnjak”.

 

Osam novih stipendista

Svi redovni studenti koji dosad nisu bili u programu stipendiranja trebaju se do ponedjeljka 24. prosinca prijaviti za božićnicu koju će dodijeliti Općina Poličnik. Studenti koji se u ponedjeljak do 15 sati ne prijave, nažalost, izgubit će pravo na božićnicu, govori viši referent za društvene djelatnosti Marko Ćustić, dodajući kako je potrebno priložiti uvjerenje o redovitom upisu na fakultet za akademsku godinu 2012./2013., potvrdu o prebivalištu i kopiju osobne iskaznice.

Dodjela božićnica kao i potpisivanje ugovora s novih osam stipendista održat će se 28. prosinca, u prostorijama Osnovne škole Poličnik, piše Zadarski list.

Na natječaj za dodjelu studentskih stipendija u školskoj godini 2012./2013. pristiglo je 15 molbi. Zadane uvjete je ispunjavalo osam studenata, odobreno je sedam stipendija za studente prve godine studija (Marta Lučić, Marina Jukić, Ana Knežević, Antonio Alić, Katarina Šestan, Lovre Šešelja, Robert Ukalović) i studenticu viših godina studiranja Sanju Šarić, nabraja Ćustić.

No to ipak nije sve ono što je Djed Božićnjak u svojoj torbi donio za ovdašnje studente.

 

Stipendije 500 kuna

Dosadašnji stipendisti u skladu sa zaključenim ugovorima o stipendiranju i Pravilnikom o stipendiranju studenata, njih 43, koji su donijeli potvrdu o nastavku redovnog studija nastavit će primati stipendiju u iznosu od 500 kuna mjesečno, a to su:

Ines Bukvić, Stipe Butić, Nikolina Ćustić, Ana Grabovac, Martina Jurlina, Željka Jurlina, Marija Knežević, Duje Zdrilić, Marijana Žilić (Briševo), Ana Barić, Allen Barjašić, Filip Barjašić, Danijel Jukić, Danijela Kovačević, Marija Kovačević, Antonija Marinović, Martina Perić, Anđela Šarić, Latica Šarić, Lucija Zdrilić, Petra Zdrilić, Zvonimir Zubčić (Poličnik), Sara Buljat, Marina Knežević, Martina Gecan, Marina Mijaljević, Nikolina Mijaljević, Tomislav Ukalović (Suhovare), Martina Štrkalj (Rupalj), Toni Aviani, Marta Ćustić, Iva Grgeč, Hrvoje Lukin, Ana Surać, Lucija Surać (Murvica), Dino Surać, Josip Surać (Murvica Gornja), Marina Stanić, Marko Stanić, Matea Zekić, Maja Zekić, Marijan Zekić (Dračevac Ninski), Tina Alić (Poličnik Gornji).

Općina Poličnik koja broji 4.469 stanovnika, ovim hvalevrijednim primjerom još jednom je pokazala kako je izrazito orijentirana prema mladima te je pokazala put ostalim gospodarskim i privrednim subjektima.

 

Ulaganje u studente, ali i učenike, sigurno je i ulog u budućnost, što je i glavni motiv za dodjele studentskih božićnica i 51 stipendije te sufinanciranje srednjoškolskog javnog prijevoza, rekao je načelnik Davor Lončar, dodajući kako je prije svega cilj poticati, motivirati i pridonijeti rastu obrazovanosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...