U samom centru Zadra našli zmiju i vratili je u šumu

Zadarski vatrogasci imali su nesvakidašnju intervenciju – u Ulici svetog Vinka Paulskog spašavali su jednu – zmiju, koja je na pragu prosinca zalutala u dvorište ispred zgrade s kućnim brojem 10 A. Zmiju je primijetila stanarka Darija S. koja je pozvala vatrogasce.

Naši su pripadnici pronašli zmiju, uzeli je i pažljivo odnijeli do najbliže šume gdje su je pustili, kazali su nam u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Zadra gdje nam nisu znali reći o kojoj se zmiji radilo.

Pokušali smo doznati na licu mjesta o dogodovštini sa zmijom, ali dvorište u Ulici svetog Vinka Paulskog bilo je prazno. Neobično je što se zmija uvukla u dvorište, praktično u centru grada, a još neobičnije što se to dogodilo koncem studenoga, kada zmije “spavaju” svoj zimski san, piše Slobodna Dalmacija.

Radi li se možda o nečijem kućnom ljubimcu, ili su obilne kiše i vrlo toplo vrijeme za ovo doba godine “istjerali” zmiju u dvorište? U svakom slučaju ona je spašena, a spašeni su i stanari od nje. Vraćena je u šumu gdje zapravo i pripada.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...