Učenici Blagoje Bersa Zadranima plesom zaželjeli sretne i vesele blagdane

Večeras je povodom blagdana u prostoru zadarskog HNK Plesni odjel glazbene škole Blagoje Bersa priredio već tradicionalnu plesnu predstavu. U izvedbi programa nazvanog Božićna čestitka sudjelovalo je čak 150 polaznika Plesnog odjela Osnovne škole za suvremeni ples, Područnog odjela Preko i Srednje škole za suvremeni ples. Polaznici su program pripremili uz pomoć svojih nastavnika i koreografa Vlaste Marotti Hrašćanec, Sanje Petrovski, Jasne Frankić Brkljačić, Tanje Stipčević, Lucije Mikas, Darka Brkljačića i Nebojše Lakića.

U prvom dijelu ovogodišnjeg programa prikazano je plesna slikovnica Izgubljena melodija autorice Jasne Frankić Brkljačić. S tim djelom se Glazbena škola također predstavila na plesnoj smotri kraćih plesnih formi međunarodne udruge Ples i dijete u Zagrebu. U sklopu tog scenskog djela, polaznici drugog i četvrtog razreda Odjela za suvremeni ples, plesali su na ulomke glazbe iz poznatog filma Amelie.

Drugi dio programa bio je posvećen kultnom britanskom bendu The Beatles i njihovoj glazbi koja je na neki način promijenila svijet. U sklopu tog dijela polaznici su plesali na njihove poznate hitove kao što su Hey, Jude, Ain’t she sweet, Prudence i Yellow submarine. Jedna od učenica Odjela za solo pjevanje upotpunila je pjesmu Hey Jude svojom glazbenom interpretacijom, a Love me do su u svome stilu izveli polaznici drugog i četvrtog razreda Odjela za klasični balet. Koncert je zaključen izvedbom Let it be u kojoj su sudjelovali svi izvođači i nastavnici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...