Uređen okoliš oko spomenika Krešimiru Ćosiću

Spomenik velikanu hrvatske košarke, Krešimiru Ćosiću, od danas se nalazi u primjerenom okruženju. Njegov je okoliš, kako priopćavaju iz Udruge Krešimir Ćosić,  danas napokon u potpunosti uređen čime je dojam ovog spomenika podignut na pripadajuću mu razinu.

Uređenje okoliša inicirali su mještani Dobropoljane dok je troškove u cijelosti podmirila Turistička zajednica Grada Zadra, stoji to u dopisu kojeg potpisuje dopredsjednik udruge, Marinko Sobin.

Uređenje je trajalo dva dana i potrošeno je oko 7.000 kuna. Kako je do sada tu bila trava sada je dojam puno ozbiljniji te je mjesto puno prikladnije za obilježavanje dana njegove smrti i paljenje svijeća. Ukupno je uređeno oko 20 metara kvadratnih, rekao je Anteni Zadar, Marinko Sobin, dodajući kako sam događaj nije poseban ali je važan za ljubitelje košarke u našem gradu.

Posveta velikanu zadarske košarke ranije je zamišljena ispred dvorane Jazine, no odlukom Grada, premješten je u studenom 2008. ispred dvorane koja, između ostalog, nosi njegovo ime. Jedan od glavnih razloga koji se tada navodio bio je mali broj sportskih događanja u samoj dvorani Jazine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...