Veći dio Poluotoka je u mraku!

Tijekom aktualnog sata 37. sjednice Gradskog vijeća najaktivnije su bile SDP-ovke Sabina Glasovac, Omerka Šarić i Ingrid Antičević Marinović, koje su aktualnu vlast optužile da nedovoljno vodi računa o zaštiti skupocjenih gradskih investicija na Istarskoj i Liburnskoj obali, a ukazale su i na nedovoljnu aktivnost u realizaciji projekta javne gradske rasvjete na Poluotoku kao i još neke komunalne probleme.

– Dolaze blagdani svjetlosti i mira i mi vas ne bi htjeli uznemiravati našim pitanjima, ali kako su građani zabrinuti moram pitati što je s javnom rasvjetom na Poluotoku. Kada će politika zamračivanja biti zamijenjena svjetlom?! Dio od Crkve Gospe od zdravlja u potpunom je mraku. Poluotok je više u mraku nego u svjetlu. Koliko je plaćeno i kome? Koliko znam, posao je dobila neka tvrtka iz Osijeka, upitala je Antičević Marinović.

Nakon što je Zvonimir Vrančić rekao kako je projektna dokumentacija plaćena još kad je stupio na dužnost gradonačelnika, dodavši kako se situacija odvija ovom brzinom zbog njegove zahtjevnosti, odnosno: “Konzervatori i urbanisti uvjeravaju me da nije lako osmisliti rasvjetu”, SDP-ova saborska zastupnica uzvratila je opaskom da “težina zadatka nije opravdanje da se zadatak ne obavi”.

Brod Zadar (Foto: Ivan Katalinić / Antena Zadar)Omerka Šarić ukazala je na “potpuno uništenu podnu rasvjetu na Istarskoj obali, vrijednu 1,8 milijuna kuna, preko koje prelaze teški kamioni”. Dodala je da je uništena i podna traka od lomljenih kamenih kockica. Ujedno, istaknula je da su “nestali” kameni stupići u blizini svjetionika.

Šarić se osvrnula i na problematiku nerazvrstane ceste pod upravljanjem Grada u Crvenim kućama, dodavši da ta cesta u jednom dijelu jednostavno nestaje, a pored toga, građani nisu u mogućnosti uknjižiti svoje zemljište. Na to je gradonačelnik obećao da će se problem riješiti. Pored usmenog, na sve njemu upućene upite Vrančić je obećao i pismeni odgovor.

Gradonačenik se složio da “gradske vlasti imaju problem sa zaštitom imovine”. Ipak, vjeruje da će se drugi dio problema, vezano za prometovanje kamiona, riješiti preseljenjem trajektnog prometa u Gaženicu.

Bedemi, parking Foša (Foto: Ivan Katalinić / Antena Zadar)Sabina Glasovac požalila se na parkiralište na Foši koje je u vrlo lošem stanju, osobito za kišnog vremena, a za koje, kako je objasnio pročelnik Jure Zekanović, Grad ne može dobiti suglasnost za asfaltiranje.

Zašto se taj dio uopće koristi kao parkiralište kada se ne može urediti, izgleda kao kaljuža! Morate ponuditi neku kvalitetu usluge za to što građani plate. Niti vam je sigurno, a pitanje je i koliko je čuvano. Ne može biti prioritet punjenje budžeta Obala i lučica, istaknula je Glasovac.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...