Nazor: “Ovu pobjedu posvećujem navijačima!

U četrnaestom kolu Aba lige košarkaši Zadra uspjeli su savladati ekipu Partizana rezultatom 80: 78. Dvorana Krešimira Ćosića skoro je bila ispunjena do zadnjeg mjesta, oko osam tisuća navijača bodrilo je najdraži klub kao nikad do sad, bar kad je riječ o novoj dvorani. Zasigurno se radi o utakmici o kojoj će se prepričavati još dugo vremena, a koja će uvijek buditi emociju kod ljubitelja košarkaškog kluba Zadar.

Unatoč tome što se radilo o utakmici visokog rizika, susret je prošao bez incidenata.

Već u prvim minutama susreta osjećala se želja za pobjedom kod petorke na terenu, ali i kod šestog zadarskog igrača, odnosno navijača kojih je večeras u dvorani bilo osam tisuća.

Iako je Partizan u prvoj četvrtini poveo, Delaš pogađa tricu za izjednačenje, a potom i Kaštropil zakucava za 5:3 i vodstvo Zadra. Borba se nastavila do kraja četvrtine koju je Zadar dobio rezultatom 20:18.

U drugoj četvrtini Vrbanc radi osobnu, Lučić puca tri poena i dovodi Partizan u vodstvo, zatim i Krasić krivo dodaje, loptu uzima Gordon koji postiže koš i dovodi Partizan na 20:23. Potom svoje koševe ubacuje i Vrbanc te dovodi naše na 24:23.

Ipak, vodstvo nisu dugo zadržali. Bogdanović uzima Vrbancu loptu i dovodi Partizan na 24:27, a tad zabija i Musli i Partizan odlazi na 24:29.

U nastavku puno grešaka Zadra, a seriju od 6:0 prekida tek Ramljak i poentira za 26:29. Onda koš zabija Allen i Zadrani su na 28:29. Potom Brkić slobodnim bacanjem izjednačava, ali zbog drugog promašenog bacanja novo vodstvo izostaje. Slijedi napad Partizana, Travis im oduzima loptu, a Krasić poentira za vodstvo Zadra 31:29.

Dvije minute prije poluvremena Zadar vodi 33:31, a u konačnici Partizan na poluvrijeme odlazi s minimalnim vodstvom od 37:39.

Nakon tri minute igre u trećoj četvrtini na semaforu stoji 41:40 za naše, a tri minute prije kraja treće četvrtine Zadar gubi 47:52. Potom Vrbanc zabija tricu za 50:52.

Dvije minute do kraja ovog dijela utakmice igrač Partizana na Ivanovu radi namjernu. S vidnim prikazom boli Ivanov ipak pogađa jedno slobodno, dok je u drugom pokušaju neuspješan. U nastavku trica Krasića dovodi Zadar na 54:55, a na kraju treće četvrtine rezultat je 56:59 za Partizan.

Na početku četvrte četvrtine Kaštropil zabija koš, ali koš nije priznat. U dvorani se već osjeća nervoza zbog mogućnosti poraza. Prve dvije i pol minute zadnje četvrtine teku bez koša. Gordon faulira Delaša koji pogađa oba slobodna i dolazi na 58:59, onda i Vrbanc daje koš za 60:59, a vrlo brzo i još jedan njegov šut za tri dovodi Zadar na 63:61.

Dvije minute prije kraja susreta počinje prava drama. Na semaforu je 70:73, a gledatelji već lagano gube nadu. U nastavku Delaš pogađa koš za 74:75 i vraća tračak nade. Na samo četiri sekunde prije kraja Delaš pogađa tricu i dovodi Zadar na velikih 77:75.  S tribina se moglo čuti gromoglasno navijanje, bilo je to pobjedničko navijanje. Čuli su se pobjednički komentari, ali već u slijedećim sekundama Bertans šutira tricu i – pogađa! Na 0.8 sekundi prije kraja Zadar gubi rezultatom 77:78, dvorana se pomirila s porazom.

U zadnjim desetinkama sekunde Delaš izvodi loptu sa strane. Igrači navode igrače Partizana da će lopta završiti kod Vrbanca, a u tom trenutku Travis ostaje sam pod košem. S istekom vremena Travis pogađa koš za 79:78, a iznudio je i faul tako da je dodatnim bacanjem potvrdio ovu veličanstvenu pobjedu s konačnih 80:78.

 

Nazor: “Vratila se košarka u grad košarke!”

Svakako se radi o utakmici za pamćenje, a oduševljenje nije skrivao novi direktor Marino Čačić, kao ni trener Ante Nazor koji je pobjedu prokomentirao riječima:

– Čestitam igračima i publici. Vratila se košarka na najbolji mogući način u grad košarke. Ostale su riječi suvišne.

Utakmica je bila puna grešaka s obje strane, jedna je momčad izgubila osamnaest, a druga dvadeset lotpi, ali je utakmica bila borbena. Borbenost i i koncentracija su bili garancija.

Ovu pobjedu posvećujem navijačima. Ovo je publika koja nosi i zahvaljujem se svima. Tribunjci su došli navijati, javili su mi prije utakmice. Svi su od Vodica prema Zadru došli. Splićani su došli. Mobilizirali smo cijelu Dalmaciju da dođe. Ovo je koljevka košarke i zbog toga sam ponosan.

 

ZADAR – PARTIZAN (80: 78)

(20:18, 17:21, 19:20, 24:19)

ZADAR – Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja: 8000.

Suci: Sašo Pukl, Matej Boltauzer i Andrej Jeršan ( Slovenija).

ZADAR: Allen 2, Ivanov 3, Travis 10, Delaš 12, Kaštropil 13, Ramljak 8, Brkić 5, Krasić 14, Batur, Vrbanc 10, Prostran 3, Burgason. Trener: Ante Nazor.

PARTIZAN: Milutinov, Godrić 9, Westerman, Lučić 15, Bogdanović 11, Milosavljević 7, Gagić 11, Musli 4, Cekovsky, Čakarević, Gordon 10, Bertans 11.

Trener: Velimir Gašić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...