Veliki gubitci na tržnici

Hladnoća i led stvorili su stagnaciju na tržnici gdje ionako nema previše kupaca. prodavači navode da je hladnoću teško izdržati i kada se slojevito obuku, a k tome još nema niti prometa.

– Imam na sebi sve duplo, malo cupkam i tako se nekako ugrijem. Ma da se izdržati. A kad bi još bilo kupaca, gdje bi nam bio kraj, kaže naš sugovornik.

– Lani nam je prodaja bila slaba, a ove je godine još i gore. Još su i cijene niže pa ništa. Blitva je prošle godine bila 15 do 20 kuna, a sada je 10 pa se slabo prodaje. Sve povrće nam je po 10 kuna, i opet loše, kaže A. M., koja se kako bi mogla izdržati hladni radni dan “naoružala” dvostrukim slojevima odjeće.

Jedan od sugovornika navodi da je stanje prodaje palo i do 70% po njegovoj procjeni te da je prošle godine u danu znao zaraditi do 600-tinjak kuna, a ovih dana zarada ne prelazi niti skromnih 200.

– Da 50 posto?! Ja mislim da je i 70 posto lošije. Ma i gore od toga. Lani bih u jednom danu znao napraviti i 600 kuna prometa, a ovih dana dobro ako mi kroz ruke prođe i 50 do 100 kuna, govori Mio.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...