Više sunca i sve toplije do +18

Za vikend i početkom sljedećeg tjedna u većem dijelu Hrvatske bit će više sunčanih razdoblja. Svakim će danom biti će sve toplije pa će do utorka čak i u kontinentalnim krajevima najviše dnevne temperature narasti do 14°C, najavljuju prognostičari

U petak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme. Na Jadranu će mjestimice povremeno padati slaba kiša, a u Gorskom kotaru i Lici susnježica. U unutrašnjosti je ujutro ponegdje moguća magla, a popodne u sjeverozapadnom dijelu postoji mogućnost za malo kiše, dok u Slavoniji neće biti oborina. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera, dok će na Jadranu puhati uglavnom slabo jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -2 do 3, a na Jadranu od 3 do 8°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 2 do 6, a na Jadranu od 8 do 13°C.

U subotu će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati djelomice do pretežno sunčano s promjenjivom naoblakom. U unutrašnjosti je ujutro ponegdje moguća magla. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura s jakim udarima u Velebitskom kanalu. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od -2 do 3, a na Jadranu od 3 do 8°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 2 do 6, a na Jadranu od 9 do 14°C.

U nedjelju će u cijeloj Hrvatskoj biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Popodne je u najsjevernijim krajevima moguće malo kiše. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera, dok će na Jadranu puhati slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -2 do 3, a na Jadranu od 2 do 7°C. Najviše dnevne bit će od 4 do 9°C u unutrašnjosti, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U ponedjeljak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Navečer će na sjevernom Jadranu mjestimice povremeno biti slabe kiše. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo, krajem dna i s olujnim udarima. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviše dnevne bit će od 5 do 10°C u unutrašnjosti, a od na Jadranu 11 do 16°C.

U utorak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom i povremeno slabom kišom. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren vjetar južnih smjerova, a na Jadranu jako jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od 2 do 7, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviše dnevne bit će od 9 do 14°C u unutrašnjosti, a na Jadranu od 13 do 18°C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...