Vrdoljak: “Svi smo odgovorni za stanje u zemlji”

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak tek se djelomično slaže s ministrom financija Slavkom Linićem kako je za pad BDP-a ponajviše odgovoran realni sektor gospodarstva jer nije pokrenuo investicije i drži da za stanje u zemlji dio odgovornosti snose i Vlada i javni sektor pa i mediji.

Tijekom večerašnjeg boravka u Slavonskome Brodu gdje je s još petoricom ministara podržao akciju Udruge ‘Slap’ koja okuplja roditelje djece oboljelih od malignih bolesti, Vrdoljak je odgovarajući na pitanja novinara o padu BDP-a ustvrdio kako je to još jedno upozorenje da loptu treba spustiti na zemlju i pokušati zajedničkim snagama u idućoj godini preokrenuti zabrinjavajuće gospodarske trendove.

‘Svatko u ovoj zemlji treba dati svoj doprinos, i Vlada i realni sektor, i javni sektor pa čak i mediji. Nama raste štednja. Kad raste štednja a nemamo investicije znači da se ljudi boje i da ili ne vjeruju u Vladu ili sustav ili u sutra iz bilo kojeg razloga’, kaže Vrdoljak ističući kako svi navedeni snose dio odgovornosti za stanje u zemlji.

‘Ali onaj tko misli da će biti aboliran, vara se. Tako da se moram složiti da je sigurno dio odgovornosti i na nastupu, namjerama, strategijama ili što god to bilo i realnog sektora’, zaključio je Vrdoljak.

Akciju Udruge ‘Slap’ kojom su se tijekom cjelodnevnog malonogometnog turnira prikupljala sredstva za pomoć u opremanju Dječjeg odjela brodske bolnice uz Vrdoljaka podržali su i ministri Tihomir Jakovina, Rajko Ostojić, Predrag Matić, Gordan Maras i Mihael Zmajlović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...