Za mnoge krize nema! Hrvati Novu godinu slave i u europskim destinacijama

Kriza, otkazi, burza. U Hrvatskoj na stotine tisuća ljudi svaki se dan susreću s nekom od ove tri riječi. Ipak, ima i onih koji si još uvijek mogu priuštiti doček Nove Godine u nekoj od europskih ili svjetskih destinacija.

 

Aranžmani na razini prošlogodišnjih

Iz turističkih agencija naglašavaju kako je prodaja aranžmana za doček Nove Godine na tragu prošlogodišnjih. Hrvati se najčešće odlučuju za destinacije u bližem okruženju. Ovogodišnji hit je ‘Vječni grad’ kaže Kristijan Gržetić, iz turističke agencije Uniline.

“Ultimativni broj jedan je Rim gdje bilježimo zaista fantastičnih 39, gotovo 40 posto rasta u odnosu na prošlu godinu”, ističe Gržetić.

Robert Radić iz Integrala, izdvojio je Budimpeštu u kojoj će mnogi Hrvati dočekati 2013. godinu. “Zato jer je jako blizu i povoljna je na tri dana”, pojašnjava Radić. Mnogi ljubitelji dobrog piva odlučili su najluđu noć provesti u ‘Gradu iz bajke’, Pragu.

“Nudimo večeru u pivnici ili će ići na Trg. Ja svakome kažem, odite na toplo, bar malo, hladno je vani”, kaže Radić.

 

Tko si može priuštiti 22 tisuće kuna po osobi?

Oni koji vole toplije krajeve i imaju deblje novčanike mogu se kupati i sunčati na +30 stupnjeva u Indijskom oceanu, predlaže Kristijan Gržetić.

“Cijene vam idu recimo do nekakvog topa od 22 000 kuna po osobi, pričajući o Maldivima i hotelu od pet zvjezdica. Nekakav početni prag bi bio od osam do devet tisuća nadalje”, otkriva Gržetić.

Ljubitelji baklave, kebaba i turskih sapunica Novu će dočekati u gradu na Bosporu. “Istanbul je za Novu godinu bio od 3395 kuna”, kazao je Radić.

 

Hit je Jahorina!

Duh orijenta, ali u puno jeftinijem aranžmanu osjetit će svi koji su za najluđu noć izabrali Sarajevo. A poseban hit je Jahorina.

Direktor turističke organizacije istočno Sarajevo Savo Kovač za Media servis kaže kako su hrvatski turisti itekako dobrodošli.

“Nije bilo incidenata bilo koje vrste. Sigurno je da su hrvatski turisti slobodno dolazili sa svojim obilježjima i nikada nijednog incidenta nije bilo. Pa znate kako naš narod kaže, gost je mio, koje vjere bio”, poručio je Kovač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...