Zadar izgubio od Zvezde!

Nakon što je šokirao Partizan u Višnjiku, Zadar nije bio daleko od još većeg pothvata protiv Crvene zvezde u Pioniru u 15. kolu ABA lige. Bio je u igri do posljednje minute, no završilo je 88:79 za domaćina.

Zadrani su se dvaput vraćali iz dvoznamenkastog minusa, jednom u trećoj, jednom u četvrtoj četvrtini. Na ruku im je išla činjenica da obje momčadi nije slušao šut, no gosti su prodali 22 lopte u odnosu na domaćih 14, što je učinilo razliku.

Nije bilo dovoljno ni 25 poena junaka protiv Partizana Romea Travisa (14 iz slobodnih bacanja), pa će Zadar još vidjeti s koje će pozicije dočekati 2013. godinu. Zvezda će s druge s obzirom na puno bolju koš-razliku od Cedevite.

Izuzev sredine treće i četvrte četvrtine, utakmica je bila jako rezultatski neizvjesna, pa je tako i počelo. Zvezda je vodila na početku, ali u osmoj minuti Vrbanc je ubacio tricu za 15:18. Allen i Brkić povisili su na pet razlike, ali Katić vraća domaće na 21:22 na kraju prve dionice. Drugio dio prolazi u situaciji koš za koš, sve do posljednje dvije minute. Poslije Zadrova izjednačenja (35:35) u 17. minuti, Zvezda radi seriju 9:2 i odlazi na odmor s 44:37.

Travis smanjuje tricom na šest razlike na početku nastavka, ali Zadar je nastavio tonuti. Subotić u 23. minuti tricom povećava na najveći domaći plus, 11 razlike, da bi Rakočević postavio 53:40. Zadar se budi tada i serijom 2:9 vraća se na 57:54.

Nakon što je završio treću četvrtinu u zaostatku 58:62, Zadar se opet brzo našao u problemima. Katić u 33. krade loptu Prostranu, a Cvetković pokreće seriju Crveno-belih koji je ubrzo imao 72:63. Travis približava goste na 72:67, ali loš šut i prodane lopte stajale su Zadar. U 37. Rakočević tricom podiže Zvezdu na 79:67, prenosi HrSport.

Travis postiže šest poena, Brkić dodaje dva i Zadar se u zadnjoj minuti približio na 81:75. No, Kaštropil radi prekršaj na Nelsonu koji pogađa oba bacanja. Prostran promašuje tricu, Lazić ubacuje (86:75) i priči je bio kraj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...