PROSLAVA BOŽIĆA ZAPOČELA PONOĆNIM MISAMA

Zadarski nadbiskup predvodio polnoćku u katedrali

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Vjernici zadarske nadbiskupije dočekali su Božić na ponoćnim svetim misama. Velik broj vjernika tradicionalno je pohodio zadarsku prvostolnicu gdje je prvo božićno euharistijsko slavlje predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Katedrala sv. Stošije bila je premala za sve one koji su htjeli čuti Božju riječ, a mons. Puljić posebno je oduševio, možda i pomalo zbunio, prisutne s propovijedi u kojoj je izostao i najmanji dašak politike te komentar aktualnih društvenih zbivanja. Naime, zadarski duhovni pastir, odnedavno predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, isključivo cijelu propovijed posvetio je otajstvu i čudu Božića pozvavši vjernike da pobožno i pravedno žive u današnjem svijetu noseći mir i radost jedni drugima.Polnoćka u katedrali  Sv. Stošija, Želimir Puljić (Foto: Ivan Katalinić / Antena Zadar)

– Već 14. stoljeća vjerujemo i zahvaljujemo se na tom rođenju i smjerno hodimo u toj svjetlosti. Taj događaj označio je prekretnicu ljudskog roda. Od tada se i godine broje. Božić se dogodio u tebi i po tebi. Budimo dar i blagoslov jedni drugima i ovom gradu, rekao je nadbiskup Puljić. Čestitao je svima Božić i Novu godinu.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar