HUMANITARNA AKCIJA NA TRGU

Zadrani pomažu Afrikancima

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Koliko god mnogi teško žive u ova krizna vremena, blagdansko okružje potaknulo je dozu dobrote i humanosti u Zadranima, pa su mnogi svoje srce otvorili i za djecu Ruande. Naime, kupovinom ogrlica, košarica, slika izrađenih od kora banane, kalendara i knjige „Naš čovjek u Africi“ naši su sugrađani pomogli školovanje djece u drugom dijelu svijeta.

Mladi bračni par Krešimir i Nikolina Perović predstavili su nam humanitarnu udrugu Srce za Afriku koja prikuplja donacije za pomoć Centru Otac Vjeko u župi Kivumu u Ruandi gdje djeluje hrvatski misionar fra Ive Perić.

– Moja supruga i ja mjesec smo dana živjeli u misiji s fratrima u Ruandi i s bračnim parom Garmaz iz Osijeka koji su o svom iskustvu napisali i knjigu koju prodajemo na štandu i čiji prihod ide za djecu Ruande.  Kad smo vidjeli u kako teškim uvjetima žive, učinilo nam se da im teško možemo pomoći. Odlučili smo učiniti ono što je u našoj moći, pokupovati njihove ručne radove i sad ih, evo, prodajemo u sklopu udruge Srce za Afriku, rekao je Krešimir.

Cilj ove udruge je izgraditi srednju školu koju će moći pohađati tisuću djece. Izgradnja škole je u tijeku, a sastojat će se od dvije zgrade veličine 800 i 900 kvadrata. Prva zgrada je već izgrađena i pod krovom. Slijedi njezino unutrašnje uređenje,  a zatim izgradnja druge zgrade.

U fra Ivicinoj misiji već djeluje srednja škola gdje se za šest različitih zanata obrazuje 327 učenika. Osim što im je omogućeno besplatno školovanje, djeca u školi dobiju i topli obrok, što im puno znači obzirom da velik broj djece u ruralnim dijelovima Ruande jede tek dva do tri puta tjedno.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar