Zadranke osvojile ekipno 12. mjesto!

Iza plivačkog kluba Zadar je više nego uspješan vikend. U protekla dva tjedna na bazenu na Višnjiku otplivala su se tri do sad najveća dijela natjecanja koje je publika Zadra imala prilike vidjeti.

Kao što smo ranije rekli, na natjecanju je nastupilo u A finalu osam ženskih ekipa i osam muških, a isto tako i u B finalu. Tako je na bazenu Višnjik zaplivalo 250 plivača iz 19 klubova, a većem dijelu plivača ovo je prvi posjet bazenu u Zadru obzirom da je većinom riječ o seniorskim postavama.

Osim što kroz cijelo natjecanje traje nadmetanje klubova za najbolje od najboljih, oštrinu natjecanja čini i pravilo da prva dva kluba iz B razreda iduće godine nastupaju u A razredu (prvih 8 najboljih klubova u Hrvatskoj), a posljednja 2 kluba iz A razreda ulaze u B.

Plivaju se sve discipline olimpijskog programa i to svaki klub sa po dva predstavnika u svakoj disciplini. Rezultati svakog natjecatelja se boduju prema plivačkim tablicama za vrednovanje rezultata (HPS bodovi) i potom zbrajaju za poredak klubova.

Na bazenu u Zadru plivala su najveća imena hrvatskog plivanja: Mario Todorović, Smiljana Marinović, Saša Imprić, Saša Gerbec i mnogi drugi, redom reprezentativci, a nažalost zbog bolesti nisu nastupili Sanja Jovanović i Gordan Kožulj.

Natjecanje su uljepšala četiri rekorda Hrvatske, dva kadetska i dva juniorska. Marijan Gorički, junior PK Dubrava iz Zagreba otplivao je rekord na 200 metara delfin (2:00.81), a Fran Krznarić, član PK Mladost iz Zagreba otplivao je 8:11.75 na 800 slobodno čime je postao juniorski rekorder u toj disciplini. Nikola Obrovac, kadet plivačkog kluba Medveščak Zagreb, oborio je dva kadetska državna rekorda, prvi dan u disciplini 100 metara prsno (1:04.68), a drugi dan je „skinuo“ 16 godina star rekord u disciplini 200 metara prsno (2:21.22).

Nakon 3. dijela doznali su se i nagradili ekipni prvaci Hrvatske u plivanju. U muškoj konkurenciji ekipni prvaci su plivači Mladosti iz Zagreba, drugoplasirani su prošlogodišnji pobjednici-plivači Zagrebačkog plivačkog kluba, a treći su plivači Medveščaka. Kod plivačica poredak je idući: kao i lani prve su plivačice Primorja iz Rijeke, druge plivačice Zagrebačkog plivačkog kluba, a treće plivačice Mladosti iz Zagreba.

Nakon prošlogodišnjeg ulaska u B razred plivačice Zadra ovaj su se vikend izborile za četvrto mjesto u B ekipi i ukupno 12. mjesto u državi. Nastupile su juniorke i mlađe juniorke u sastavu osam plivačica: Laura Čizmin, Hana Zelić, Lara Zelić, Katja Čizmin, Tea Kadić, Maja Ninčević, Ana-Marija Petani i Petra Marković.

Plivačice su se borile u konkurenciji osam klubova ( Mornar Split, Medveščak, Osijek žito, Šibenik, POŠK Split, Arena Pula i Čakovečki PK), a najveći broj utrka i najviše bodova donijele su sestre Čizmin i Hana Zelić. Najvrijedniju utrku po broju bodova otplivala je Laura Čizmin na 100 mješovito (1:07.41) sa 628 bodova.

Odličan dojam ostavio je PK Zadar na HPS, delegata HPS-a Tomislava Karla te predsjednika HPS-a Gorana Pavića; vrhovna sutkinja pohvalila je sudačku organizaciju, a čestitke Klubu i bazenu Višnjik dolazile su iz svih gostujućih klubova.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...