Zar Todorić vjeruje u bolesne teze iz crkvenog letka?

U Vladi nisu krili neugodno iznenađenje činjenicom da je najveći hrvatski poduzetnik Ivica Todorić u nekim trgovinama svojih lanaca Konzum i Tisak distribuirao letke kojima Hrvatska biskupska konferencija poziva vjernike da se aktivno suprotstave uvođenju u škole dijela programa zdravstvenog odgoja.

‘Što je to trebalo Todoriću? Nije jasno kako je on mogao podržati tu kampanju Crkve. Pa zar Todorić stvarno vjeruje u te bolesne teze iz letka da će se, primjerice, djecu u školi učiti da je pornografija dobra? Doista nevjerojatno’, zgrožen je bio visoki dužnosnik iz Banskih dvora što se bogati vlasnik Agrokora u vezi s ovom osjetljivom temom svrstao na stranu biskupa koji vode kampanju protiv Vlade, piše Novi list.

Nije to, naime, bio nikakav Todorićev uobičajeni poslovni potez u kojem mu je isključivo bitna bila zarade. Crkvi uopće nije naplatio distribuciju letaka koji se sastoje od četiri stranice omanjeg formata. U Agrokoru to, doduše, ne žele priznati.

‘Zaprimili smo zahtjev Crkve za distribucijom letaka i profesionalno smo to odradili’, komentar je Agrokora na upit znači li da se Todorić, koji je uvijek pažljivo njegovao odnose s Kaptolom, protivi uvođenju zdravstvenog odgoja na način koji je to zamislilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Iz Agrokorovog odjela za odnose s javnošću poručuju da se svakodnevno u njihovim trgovinama i kioscima nalaze brojne druge tiskovine, u kojima ima svakojakih napisa, što ne znači, kažu, da se s njima slažu, ili ne slažu. Ali, o tome jesu li Crkvi uzeli novac, ništa ne govore.

Međutim, sugovornik s Kaptola tvrdi da oni ‘nisu nikom niti će plaćati distribuiranje letaka’. Svaka biskupija u Hrvatskoj, naglašava, ima posve otvorene ruke u odlučivanju koje će sve kanale upotrijebiti kako bi letcima doprla do vjernika.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priopćio je da ‘vršeći zadaću brige o dobru svojih vjernika, ali i o dobru svakog čovjeka, Crkva ima dužnost i pravo koristiti se sredstvima informiranja i distribucije informacija’.

‘Slijedom tog prava, sa željom da o važnim temama informira što veći broj vjernika, letak s informacijama o zdravstvenom odgoju distribuira se na više mjesta. Napominjemo da smo spremni dostaviti spomenuti letak svima koji su zainteresirani da se prošire te informacije kao što je to već učinjeno u nekim trgovinama i kioscima’, objašnjavaju u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...