Cestitka_Uskrs

10 naj stvari koje ne smijete reći muškarcu

Prošli tjedan smo već spomenuli kako komunikacija između žene i muškarca može ponekad biti problematična. Dok je ženski problem uglavnom u tome što očekuju da ih muškarci uvijek razumiju, muški problem mogao bi se svesti na kliše frajera koji trpi/uživa/skriva se u tišini.

 

Moramo o nečemu razgovarati.

Ovo je jedna od onih osnovnih rečenica koja služi kao najava loših vijesti. Ako je još niste čuli, onda ste je sigurno vidjeli u titlu neke holivudske drame. Iz nekog razloga žene je vole koristiti za sve važne razgovore koje žele započeti sa svojom boljom polovicom.

Muškarac će se na spomenute riječi pretvoriti u tajnog agenta koji je uvježban ne odati nijednu vitalnu informaciju. U prijevodu – zatvorit će usta i panično čekati da mu kažete za što je kriv dok će u glavi vrtjeti zadnjih nekoliko tjedana i pokušavati se sjetiti kad i što je zabrljao.

 

Ne znam što bih bez tebe.

Ova rečenica je prihvatljiva samo u dugogodišnjoj vezi ili nakon popravljenog računala. U slučaju da se radi o novopečenom paru muškarac će odmah početi planirati bijeg.

Iako je žena to možda rekla iz potpuno romantičnih pobuda, muškarac će iz te rečenice samo čuti preranu bračnu ponudu.

 

Zašto jednostavno ne priznaš da nemaš pojma i odustaneš?

U nekim situacijama je ovo potpuno razumljiva reakcija. Naprimjer, treba popraviti bojler i muškarac se odmah latio posla, no nakon dan-dva tople vode još uvijek nema, a on u kupaonici kucka, odvrće i zavrće, a kraj se ne nazire.

To što muškarci u nekim stvarima nisu dobri ne znači da to žele čuti – ili znati. Prije ili kasnije i oni će se umoriti od pretvaranja i nazvati stručnjaka da sredi stvar. Bolje ih je pustiti da pokušaju i ne uspiju, nego im na nos nabiti da nešto ne znaju jer će se onda najvjerojatnije zainatiti, pa tople vode neće biti do sljedećeg Božića.

 

Mogli bismo zajedno na tečaj plesa!

Žene vole plesati. Muškarci će plesati samo dok su samci. Kraj priče.

 

Primjećuješ li nešto drugačije na meni?

Muškarce se ovo pitanje isplati pitati samo ako je u pitanju ispunjenje neke njihove želje.

U slučaju da se radi o novoj (popunite sami), ili će vas gledati kao da vas vidi prvi put (što nije daleko od istine) ili će se pokušati izvući iz te situacije duhovitošću i romantičnim izjavama. Ono što se sigurno neće dogoditi je da zapravo zna da ste odjenuli nešto novo ili prvi put stavili naušnice koje vam je kupio za prošli rođendan (kojih se također više ne sjeća).

 

Bolim te!

Ne, ne radi se o pogrešci. Tako žene zvuče kad su prehlađene – a to je otprilike isto vrijeme i kad su najzaljubljenije, pa će tražiti puno zagrljaja, masiranja znojnih dijelova tijela i tome sličnog – a sve to u nekoj staroj odrpanoj pidžami i crvenih očiju.

Ima onih koji će se žrtvovati i tjedan dana kasnije biti podjednako bolesni, a ima onih koji će nježno svoju partnericu odgurivati na zadovoljavajuću udaljenost i slati joj poljupce zračnom poštom.

 

Nadam se da si nešto isplanirao za danas.

O, da. Žene pamte sve rođendane, sve godišnjice i općenito se odlično snalaze s datumima. Muškarci znaju koje je godišnje doba – uglavnom.

U potpunosti je moguće da muškom rodu promakne neki bitan datum. Dodajmo tomu kako žene vole i od manje važnih događaja stvarati tradicije za koje očekuju da i njihovi partneri znaju, pa vam je jasno da muškarci često zaboravljaju ‘isplanirati nešto za danas’.

 

Ma daj, to se svakom može dogoditi!

Muškarci ne vole kad se priča o njihovom ‘nedolasku na bojno polje ili dezerterstvu usred bitke’. Žene, s druge strane, misle da će im tako olakšati.

Iako se to stvarno svakome može dogoditi, muškarci ‘mlohavu čunu’ doživljavaju kao osobni neuspjeh koji se jedino može ispraviti uspjehom, pa žene od svojih ‘palih boraca’ mogu očekivati razne nevjerojatne napore da povrate izgubljeni ponos. A dotada – ništa se nije dogodilo i nemate o čemu pričati (jer se ništa nije dogodilo).

 

Nije mi ništa.

Uf. Nemojte nikad tako odgovoriti kad vas muškarac pita što vam je.

Otvorite odmah šampanjac jer je uopće primijetio da nešto nije u redu, a onda mu jednostavno recite što vas muči – gad nije ni primijetio da ste stavili naušnice koje vam je kupio za rođendan.

 

Najviše volim što možemo samo sjediti u tišini.

Ovo zadnje zapravo možete govoriti koliko god hoćete. Nisu vas čuli jer imaju slušalice u ušima i gledaju utakmicu/ubijaju nekoga u računalnoj igri/slušaju glazbu koju ne volite.

Hej! Nemojte se buniti! Barem imaju slušalice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...