9 milijuna kuna za rekonstrukciju Bihaćke i rješavanje smrada kolektora kod Gradskog groblja

Javni natječaji za radove u Bihaćkoj ulici ali i rekonstrukciju Ulice Bleiburških žrtava, prva su dva javna natječaja raspisana od strane Grada Zadra u 2013. godini.

Postojeći ugovor s tvrtkom “Osijek Koteks”, sklopljen prije više od dvije godine, a koji je vezan uz izgradnju i rekonstrukciju Bihaćke ulice, raskinut je od strane Grada, te je sukladno tome raspisan novi javni natječaj, doznajemo u Gradskoj upravi.

Podsjetimo, Gradu se na tada raspisanom natječaju između ostalih javila tvrtka “Asfaltne ceste Split” čija je ponuda bila i najpovoljnija, no zbog lošeg stanja gradskih financija, radovi su odgođeni. Već spomenuta tvrtka “Osijek Kotekst” u cijelu je priču ušla akvizicijom poslovanja tvrtke “Asfaltne ceste Split” te je, sukladno pravnom slijedu vlasništva, s tom tvrtkom i raskinut ugovor.

Prema riječima Darka Kasapa, za radove u spomenute dvije ulice utrošit će se nešto manje od 4 milijuna kuna, od kojih će većina od 3,3 milijuna biti utrošena u same radove a preostali iznos u uređenje javne rasvjete.

 

Skokina i Getaldićeva također u radovima

I Ulice Petra Skoke i Marina Getaldića trebale bi biti zahvaćene radovima, kojima bi se riješio dugogodišnji problem s pročišćivačem kod Gradskog groblja. Za ove radove iz gradskog proračuna bit će izdvojeno oko 4,8 milijuna kuna.

Radovi za cilj, dakako, imaju rješavanje problem nesnosnog smrada na koji se žale stanovnici okolnih područja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...