“Adria” ne ide u stečaj, sud traži nove dokaze

Zahtjev zagrebačke tvrtke “Eko rasadnik” za pokretanjem stečaja nad “Adrijom” d.d. zapeo je dok se ne razjasni što je sa zahtjevom za predstečajnu nagodbu.

Naime, jedan postupak isključuje drugi, a stečajna sutkinja Ardena Bajlo ustvrdila je na ročištu u utorak da je na Fini podnesen zahtjev “Adrije” d.d. za predstečajni postupak, pa je službeno zatražila uvid u tu dokumentaciju. Stečaj “Adrije“ zatražen je zbog računa za domjenak u jednom zagrebačkom kafiću na iznos od 23.375 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Na sudu su, međutim, direktor “Adrije” Miodrag Lacić i njegov odvjetnik ustvrdili da “Adria” d.d. nije bila ni u kakvim poslovnim odnosima s “Eko rasadnikom” niti je u knjigovodstvenoj dokumentaciji tvrtke ikada zaprimljen račun za taj domjenak.

Račun je dostavljen tek sa zahtjevom za pokretanje stečajnog postupka, i to 28. prosinca prošle godine, a “Adria” d.d. je prethodno, još 17. prosinca, uputila zahtjev za predstečajnu nagodbu. U tom bi se postupku trebalo naći rješenje za namirenje tražbine vjerovnika i financijsko restrukturiranje na temelju kojega bi tvrtka postala likvidna.

Dakle, to je složen postupak koji će trajati neko vrijeme. Zastupnik “Eko rasadnika” izrazio je neslaganje s ovakvim rješenjem tvrdeći kako je “Adria” već odavno u blokadi te da nema novca da legalno plati revizorsko izvješće koje je temeljni dokument u zahtjevu za predstečajnu nagodbu, odnosno da je zahtjev “Adrije” samo formalan.

No, sud je zaključio da se tek na temelju dokumenata iz Fine može odlučivati je li “Adria” u postupku predstečajne nagodbe ili se može pokrenuti stečaj. Tako je zasad izostala rasprava kakav je to račun napravljen u Zagrebu na ime “Adrije” i kome se žuri otjerati u stečaj ovoliku tvrtku zbog računa od 20-ak tisuća kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...