Amerika i Novi Zeland tajno testirali tsunami-bombu?

Novozelandski autor Ray Waru je u knjizi Tajne i blaga napisao da su SAD i Novi Zeland zajedno tijekom Drugog svjetskog rata radili na izradi bombe koja bi mogla uzrokovati 10-metarski tsunami.

Vijest o tome pokupio je Telegraph da bi se ona brzinom munje proširila internetom i već potaknula najnovije teorije zavjere.

Telegraph je napisao da je planove o izradi bombe našao ‘kopajući’ po vojnim datotekama u nacionalnoj arhivi. “Bilo je to doista zapanjujuće. Prvo da bi netko došao na ideju razvoja oružja za masovno uništenje namjerno izazivajući tsunami…, kao i to da bi ga Novi Zeland uspješno razvio i to do onog stupnja na kojem je bomba mogla djelovati”, napisao je list.

Projekt je pokrenut 1944., nakon što je američki mornarički časnik E. A. Gibson primijetio da aktiviranje eksploziva u moru pokreće veliki vodeni val.

Tsunami-bomba mogla bi uništiti obalne gradove diljem svijeta. “Da je iskoristite u filmu o Jamesu Bondu to bi izgledalo kao fantazija, ali je zapravo stvarnost”, kazao je Waru za Telegraph.

Ovo nije prva vijest o mogućnosti da se radilo na tsunami-bombi, ali je prvi put da je netko ustvrdio da je njezina izrada bila uspješna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...