Anonymousi ‘uneredili’ web Vlade RH

Hakersko-aktivistička skupina Anonymous na internetskim stranicama Vlade RH postavila je poruku: ‘Dosta ste krali.’ No, tragova njihove prisutnosti ima i na drugim mjestima.

Poruka se može dohvatiti preko adrese. Naslovna i ostale stranice izgledaju netaknuto, no poruka je i dalje tu.

Haktivisti zasad nisu objavili razlog za upad i defacement službenih Vladinih stranica. Za napad je korišten ‘Cross-site scripting’ (XSS).

Moguće je da je riječ o odmazdi zbog stupanja na snagu novog Kaznenog zakona, koji između ostalog predviđa kaznu od do tri godine zatvora za neovlašteni pristup računalnom sustavu ili podacima, kao i za ometanje rada računalnog sustava, oštećenje podataka, neovlašteno presretanje računalnih podataka, računalno krivotvorenje i zloporabu naprava.

Prije nekoliko tjedana napali su stranice Karlovačke banke i najavili obračun s drugim bankama u Hrvatskoj.

Prije toga su im meta bile web stranice predsjednika Ive Josipovića, Ministarstva vanjskih poslova, Hrvatske biskupske konferencije i Torcide.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...