Anti Kurtoviću sa 57 kaznenih djela i 64 svjedoka posebno će se suditi

Očekivano, suđenje šestorici optuženih u aferi „leasing” danas nije zapravo ni počelo jer je postupak odlukom sutkinje Enke Moković, razdvojen.

To su tražili branitelji petorice optuženih koji su tražili da se njihovim branjenicima suđenje razdvoji u odnosu u odnosu na trećeoptuženog Antu Kurtovića, koji se optužuje za 57 od ukupno 65 kaznenih djela. Stoga će se za prvih sedam kaznenih djela šetorki nastaviti suđenje na Županijskom sudu u Zadru dok će se kaznena djela prijevare za koje je optužen Kurtović prebaciti u nadležnost Općinskog suda. Mladi odvjetnik Mario Petani izborio je za svog branjenika Dražena Bezinovića, (koji je zbog smrtnog slučaja opravdao svoj izostanak) poseban postupak obzirom da je počinio samo jedno kazneno djelo – zlouporabu položaja i ovlasti, piše portal 057info.

Zajednički proces bio bi dug i skup i za sve njih nepotreban, stav je odvjetnika optuženih Dejana Pupovca, Nike Lisice, Milana Rajlića, Marin Mišković i Dražena Bezinović. Odvjetnik Ante Kurtovića Ante Krajina (u istrazi ga je zastupao Milan Petričič) usprotivio se razdvajanju jer će ono šteti njegovom branjeniku. Iz zajedničkog postupka može vidjeti ukupna kriminalistička djelatnost za koju se tereti, a razdvajanje će dovesti do toga da neki optuženi u drugom postupku budu svjedoci protiv Kurtovića, branio je svoj stav Krajina.

Odvjetnik prvooptuženog Dejana Pupovca, Andrej Korljan imao je primjedbu i na optužnicu koja je po njegovoj ocjeni paušalna, dok je neuobičajenu doradu optužnice istaknuo je i Šime Pavlović, branitelj četverooptuženog Rajlovića. On je zahtjev odvjetnika Branka Ganzulića da se postupak razdvoji samo u odnosu njegov branitelja Marina Miškovića, ocijenio nezakonitim.

Odvjetničku polemiku najbolje je okarakterizirao odvjetnik iz Rijeke Milenko Škrlec, branitelj Lisice, kazavši kako razdvajanje dozvoljeno, a je li svrsishodno odlučit će sutkinja.

S razdvajanjem tako opsežnog i složenog postupka složio se i zamjenik ŽDO Slobodan Denona. U njegovom optužnom prijedlogu odvjetnik Pavlović je našao krunski dokaz potrebe razdvajanja postupka: za sve optužene 12 svjedoka a za smog Kurtovića tužilac Denona je predložio 64 svjedoka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...