Atletska utrka “Da se ne zaboravi” – zajvetna utrka

Utrka “Da se ne zaboravi” kojom se obilježava VRA Maslenica postala je “zavjetna utrka”. Iako su natjecatelji mahom atletičari, triatlonci i ostali sportaši, pa im je primarno sudjelovati i napraviti što bolji rezultat, svi su redom izjavili da im je ovo “zavjetna utrka” koju su željeli istrčati u spomen onih koji su 1993. godine oslobodili naše teritorije od četnika. Rekli su: teže je bilo njima 1993. nego nama istrčati ovaj polumaraton i trčat ćemo ovu utrku dok god budemo mogli.

Ove jubilarne godine utrka se održala na dužini od 20 km. 20 km za 20 godina od VRA Maslenica. Pobijedio je maratonac Blaž Barac iz Bribira, drugi je član Kluba atletskih veterana Zadar Damir Dukić Kuke i treći je bio Ivan Tuta iz Triatlona Zadar. Od žena najbolja je bila Radmila Maksimović iz AK Šibenika, a druga je bila njena klupska kolegica Ranka Šimić. Damir Dukić Kuke je bio sudionik VRA Maslenica i nakon prolaska kroz cilj vrlo je emotivno doživio trčanje uz spomenike onih koji su položili život u VRA Maslenica, a bio je gromoglasno pozdravljen od trenutka kad se pojavio na nizbrdici pred Novigradom do cilja od strane svojih suboraca i mještana Novigrada.

Posebno treba čestitati svim sudionicima utrke što su uspjeli istrčati vrlo zahtjevnu stazu, koja je ove godine obuhvatila mjesta Maslenicu, Posedarje, Podgradinu, Paljuv i Novigrad. Nastupili su članovi atletskih i triatlon klubova iz Zadra, Šibenika, Splita, Zagreba, Širokog Brijega, Gruda i Bribira.

Utrka se održala pod pokroviteljstvom Zadarske županije i općina Jasenice, Starigrad i Posedarje. Pehare i medalje pobjednicima podijelili su načelnik Jasenica Martin Baričević, donačelnik Novigrada Martin Gospić i predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Miolović.

Trčat ćemo ovu utrku dok god budemo mogli, rekao je Miolović, predsjednik Atletskog saveza.

Organizaciju ove atletske utrke delegat je ocijenio ocjenom odličan (5), tako da je uspjela i sa sportskog aspekta, pa je ASZŽ dobio odobrenje za organiziranje Prvenstva Zadarske županije u cestovnom trčanju na 5 i 10 kilometara.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...