Brammertz: “Moguća revizija presude Gotovini i Markaču”

Glavni haški tužitelj Serge Brammertz kaže da postoji ‘teorijska’ mogućnost za reviziju oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Brammertz je naveo da su za to potrebni novi dokazi.

‘Kao što sam spomenuo poslije oslobađajuće presude Gotovini i Markaču, postoji teoretska mogućnost revizije, koju mi razmatramo kao što radimo u svim slučajevima’, rekao je on u izjavi Tanjugu, a prenosi srpski portal B92.

Međutim, zahtjev koji za to treba biti ispunjen je ‘vrlo visok’ jer je potrebno predstaviti dokaze koji nikada ranije nisu predstavljeni, objasnio je Brammertz.

‘Potrebni su novi dokazi koji nikada ranije nisu predstavljeni. Znači, to je teoretska mogućnost, ali vjerojatnost nije velika jer nemamo nove dokaze’, rekao je glavni tužitelj Haškog tribunala.

Navodeći da se tijekom posljednja dva-tri putovanja u BiH sastao samo sa žrtavama s bošnjačke strane jer je, kako je objasno, ‘to bilo vezano za suđenja Mladiću, Karadžiću i Hadžiću’, on je istaknuo da tužiteljstvo ‘priznaje žrtve svih strana’ i da će se u budućnosti sastajati i sa žrtvama, odnosno obiteljima žrtava sa srpske strane.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...