Četvorici ukupno devet i pol godina zatvora, dvoje oslobođeno

Više od pola sata trebalo je predsjedniku Sudskog vijeća Borisu Radmanu da pročita i obrazloži presude šestorki koja je bila optužena zbog dilanja heroina i speeda tijekom lipnja i srpnja prije dvije godine na području Paga.

Tako je prvooptuženi Viktor Domjanić (50) osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine, Žarko Slijepčević (27) robijat će tri godine, Suljo Dervišević (28) iako četvrtooptuženi u cijeloj priči osuđen je na godinu i pol dana zatvora te šestooptuženi Robert Vidušin (37) na zatvorsku kaznu u trajanju od godine dana. Maja Domjanić (25) i Hrvoje Škunca (32) oslobođeni su od optužbe zbog nedostatka dokaza, piše Zadarski list.

 

Dokazi – tajno praćenje i prisluškivanje

U obrazloženju presude sudac Radman je pojasnio kako je dokaznim postupkom nedvojbeno utvrđeno kako su Viktor Domjanić i Žarko Slijepčević i počinili kaznena djela koje im je tužiteljstvo stavilo na teret, a riječ je o tome da je Domjanić prodao Slijepčeviću nešto manje od 50 grama heroina koje je policija premetačinom njegovog apartmana u mjestu Novalja na otoku Pagu kasnije i pronašla zajedno s digitalnom vagom na kojoj su ostali i tragovi droge.

– To je utvrđeno i temeljem CD zapisa i transkripata telefonskih razgovora između njih dvojice, a slučaju Žarka Slijepčevića i temeljem “potvrde o oduzimanju predmeta” koju je on i potpisao tako da nije sporno da je nađena droga njegova. Slijepčević je drogu od Domjanića naručio kako bi je prodavao, a tome u prilog govori i činjenica da je nezaposlen. Što se pak, tiče Roberta Vidušina on je priznao da je od Sulje Derviševića kupio heroin. Tim je iskazom on ustvari teretio i sebe i njega te je taj njegov iskaz uzet kao vjerodostojan te smo ga cijenili kao olakotnu okolnost jer je u pitanju djelomično priznanje kaznenog djela – pojašnjavao je sudac Radman.

 

Suljo Dervišević pušten na slobodu

Pri odmjeravanju duljine zatvorske kazne Viktoru Domjaniću i Žarku Slijepčeviću kao otegotnu okolnost sud je morao uzeti u obzir i njihovu osuđivanost. Iako osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu Suljo Dervišević je jučer odmah, nakon izrečene presude pušten na slobodu jer je zapravo dosuđenu mu kaznu od godine i pol dana zatvora već odrobijao u pritvoru zadarskog Istražnog centra.

Maja Domjanić, Hrvoje Škunca i Robert Vidušin koji se jedini nije pojavio na izricanju presude, branili su se sa slobode.

Iza rešetaka pravomoćnost presude i dalje će čekati Viktor Domjanić i Žarko Slijepčević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...