Čupić: “Super je, ali nemojmo se zavaravati!”

Hrvatska reprezentacija nakon dvije lagane utakmice i uvjerljive pobjede protiv Australije i Alžira, u utorak je sa 30:21 deklasirala Mađarsku. A to je već dobar signal da (i) ova reprezntacija može puno. No, što je najvažnije, dečki se ne misle opustiti.

Puno je bilo zaslužnih za sigurnu i uvjerljivu pobjedu. Od sjajnog Mirka Alilovića, do Domagoja Duvnjaka i Marka Kopljara.

‘Osjeti se nedostatak igranja Lackovića i Balića pa moramo preuzeti više odgovornosti. Obrana je bila odlična 40 minuta’, rekao je nakon utakmice Kopljar, koji je podsjetio na velike utakmice na prošlogodišnjem Euru u Srbiji.

‘PSG je djelomično promijenio moju ulogu. Inzistiraju da više pucam, ali i mi u reprezentaciji sad igramo puno brže pa u tome djelomično leži odgovor’.

Prije ogleda sa Španjolskom koji će odlučivati o prvom mjestu, u četvrtak naši igraju protiv Egipta.

‘Sporiji su od Alžiraca, ali fizički viši i jači. Probit će ih Duvnjak, Vuković i Bičanić’.

Najefikasniji, kao i mnogo puta dosad, i bez obzira na obrane mađarskog vratara, bio je Ivan Čupić.

‘Prve dvije utakmice bili su malo jači treninzi, do danas nismo znali ‘na čemu smo’. Sve je još zbunjujuće ovih 20-ak dana jer su pripreme kratko trajale. Igrali smo dobro dio susreta, ali ne trebamo se zavaravati, oni su se predali zadnjih 20 minuta’, izjavio je pred kamerama HTV-a Ivan Čupić.

‘Suci su im puštali duge napade u 1. poluvremenu pa smo dobili nekoliko dekoncentriranih golova. Napunili smo se samopouzdanjem zbog obrane i kontakt igre, bilo je to u redu.

Iako se znao žaliti na bolove, Čupić ne misli stati.

‘Nisam potpuno zdrav, svi se krpamo, svima je teško, valjda ću izdržati do kraja turnira’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...