Cestitka_Uskrs

Deset dana istarskoga drila

Jučer oko podneva bilo je živo ispred stadiona na Stanovima. Sportske torbe su se ukrcavale u autobus, kupovale novine i grickalice za poduži put prema Novigradu. Nogometaši Zadra predvođeni stručnim stožerom krenuli su oko 13 sati put Istre gdje će u sklopu druge faze priprema za proljetni dio prvenstva ostati deset dana, točnije do 31. siječnja. Kao što je i najavljeno u tih desetak dana trebali bi odraditi četiri ogledne utakmice. Prva je na rasporedu u srijedu 23. siječnja protiv Istre 1961, momčadi koja će se u proljetnom dijelu također boriti za očuvanje prvoligaškog statusa. S Puljanima su Zadrani već u prvenstvu odigrali dvije utakmice, a očekuje ih još jedna ove sezone. Za nedjelju 27. siječnja predviđena su čak dva dvoboja, jedan jutarnji protiv Radnika iz Gorice koju bi trebao odraditi tzv. drugi sastav i poslijepodnevni protiv Rudara iz Velenja. Za srijedu 30. siječnja dogovorena je utakmica s mađarskim Paxyjem, piše Zadarski list.

Kiša je jučer ujutro padala kao iz kabla i bila glavni razlog zbog kojeg su igrači kasnili s ukrcajem u autobus. Ipak, odlične atmosfere nije nedostajalo u hodnicima stadiona na Stanovima. Trener Ferdo Milin davao je posljednje intervjue pred odlazak u Novigrad ponavljajući ono što često od njega slušamo posljednjih dana, a što se primjećuje na prvi pogled kada provedete 10-ak minuta među igračima Zadra.

– Atmosfera je stvarno odlična, nije floskula. Igrači daju sve od sebe na svakom treningu i jednostavno zaslužuju pohvale.

Na pitanje što će biti težište rada u Novigradu Milin je kazao:

– Imamo puno posla koji moramo odraditi na najvišoj razini u Novigradu. U žarištu je uigravanje, vidjet ćemo što će pokazati pripremne utakmice. Četiri utakmice smo dogovorili, a tražimo i petog suparnika prije svega zbog mlađih igrača koji se moraju pripremati za ono što slijedi u budućnosti. Tko zna, možda nekome i vrlo brzo. Vrlo moguće da će taj peti suparnik biti upravo domaćin, trećeligaš Novigrad.

Primijetili smo i Ćurjurića koji je očito došao po papire kako bi mogao potražiti novu sredinu. S Ćurjurićem je postignut sporazumni raskid ugovora. Pozdravio se s trenerom Milinom koji mu je u šali dobacio:

– Ako zaigraš za Zagreb, možeš očekivati da ću na tebe postaviti flastera.

Ćurjurić je potvrdio mogućnost da njegov sljedeći klub bude Zagreb.

– Interes postoji, vidjet ćemo kako će to završiti – kazao je Ćurjurić.

– Tko zna, možda se ipak vidimo u Novigradu – kazao mu je Milin.

Kiša nije prestajala, a ipak se moralo krenuti. Netko se pokrio jaknom, netko kišobranom i autobus se učas napunio. Pravac Novigrad!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...