Dilber: “Usporedba Bozanića i Miloševića je skandalozna!”

Predsjednik Odbora HDZ-a za branitelje Željko Dilber pozvao je jučer ministra branitelja Predraga Matića da se javno ispriča svima koje je “grubo povrijedio neodmjerenom izjavom” kada je prije nekoliko dana usporedio kardinala Josipa Bozanića sa Slobodanom Miloševićem te poručio da ako “nije u stanju” ispričati se, onda nije ni “dostojan” obnašati dužnost ministra hrvatskih branitelja. Ocijenio je da je osim biskupa, svojom izjavom uvrijedio i sve vjernike, a među njima i većinu branitelja, piše Zadarski list.

Kao grom iz vedrog neba, posebno među hrvatskim braniteljima, odjeknula je izjava ministra Matića, u kojoj na besraman način dovodi u vezu izjave i djelovanje kardinala Bozanića, s onim što je krajem prošlog stoljeća radio Slobodan Milošević. Učinio je to na način da je citirao Miloševićeve dobro poznate povike “ne čujem dobro, ne čujem dobro” i “dodao samo čekam da ih Bozanić s oltara počne izvikivati”, navodi Dilber. Smatra kako nije “pretjerano” reći, da je taj “tobožnji Matićev ‘ironični osvrt’ u biti skandalozan i nezapamćen u demokratskoj Hrvatskoj”.

Zbog svega toga, ne samo da smo zaprepašteni i da najoštrije osuđujemo takve neodgovorne izjave, nego i podsjećamo ministra Matića, da se sličnosti s “antibirokratskim” ponašanjem, danas može prepoznati jedino u djelovanju nekih njegovih kolega iz Vlade – a nikako u djelovanju crkvenih velikodostojnika, navodi u priopćenju predsjednik HDZ-ova Odbora za branitelje.

Ako već i ima takav, “revolucionarni” animozitet prema hrvatskim biskupima, kako to da nije vodio računa da će nas velika većina branitelja biti opravdano povrijeđeni tom neprimjerenom i bezobraznom aluzijom. Ili, ako se on već prema Oltaru odnosi bez imalo poštovanja, kako nije pomislio da je za većinu branitelja oltar – sveto mjesto. I da ničim nismo zaslužili da naš resorni ministar, čije je posao skrbiti o braniteljima – na tako ružan način, vrijeđa sve nas.

Ustvrdivši da je osim biskupa, tom izjavom uvrijedio i sve vjernike, a među njima i većinu branitelja, Dilber je pozvao ministra Matića da odmah javno prizna svoju nepromišljenost i ispriča se ili nije dostojan obnašati dužnost ministra hrvatskih branitelja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...