Dio vijećnika teatralno napustio županijsku vijećnicu

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Županijske skupštine Zadarske županije, 27. po redu, raspravljalo se između ostalog o proračunu za 2013. godinu te izmjenama i dopunama Statuta Zadarske županije. Među 20 točaka dnevnog reda bio je i prijedlog odluke o podnošenju zahtjeva Vladi Republike Hrvatske za provođenje postupka sanacije javne ustanove Opće bolnice Zadar.

Zanimljivo je istaknuti da je tijekom rasprave o prijedlogu odluke o davanju suglasnosti na kreditno zaduženje i davanje jamstva za ispunjenje obveza Županijskoj upravi za ceste zatražena stanka nakon koje se dio vijećnika nije vratio. Sudeći po riječima SDP-ovca Duška Vidova, “oporba je protiv kreditnog zaduživanja”.

Zadarska županija je, naime, dala suglasnost Županijskoj upravi za ceste za kreditno zaduženje, te jamstvo Privrednoj banci Zagreb, za osiguranje dugoročnog kredita u visini 25 milijuna kuna za građenje, rekonstrukciju i održavanje lokalnih i županijskih cesta.

Ipak, predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar uvjeren je kako je posrijedi nešto sasvim drugo. Smatra da se radi isključivo o predizbornom potezu vijećnika iz redova HSS-a, HNS-a, SDSS-a i SDP-a.

Željko Lončar (Foto: Ivan Katalinić / Antena Zadar)– Iako se dio vijećnika nije vratio, mi smo nastavili sjednicu jer smo imali kvorum. Na taj način pokazali su predizborni bezobrazan i drzak odnos prema biračima i ugrozili sanaciju zadarske bolnice prema kojoj gravitiraju pacijenti iz tri županije. Kad su vidjeli da odluke možemo donijeti i bez njih, vratili su se. Svojim potezom htjeli su odvesti u bankrot zadarsku Opću bolnicu i Županiju kako njezina osnivača, jer je danas bio zadnji dan za podnošenje zahtjeva Vladi RH za provođenje postupka sanacije, rekao je Lončar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...