Do petka promjenjivo, vikend sunčan

Ponedjeljak je u Dalmaciji protekao u znaku vrlo nestabilnog vremena. Mjestimice je bilo i obilnije kiše, osobito u dalmatinskom zaleđu gdje je lokalno palo i preko 50 litara kiše po četvornom metru. Napomenimo i da je sredinom dana Split zahvatilo kratkotrajno nevrijeme koje je dijelovima grada donijelo obilnu kišu, kratkotrajnu tuču te prolazno olujne udare zapadnog vjetra koji je načinio i manju materijalnu štetu na nekim stambenim objektima!

Utorak neće donijeti bitno povoljnije vremenske prilike, pa i dalje valja računati na kišu, a ponegdje i jače lokalne pljuskove. Prema kraju dana na dalmatinskim planinama iznad 900m kiša može prijeći u snijeg. Puhat će uglavnom slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova koji na otvorenom moru na udare može biti i jak. Temperature zraka uglavnom između 9 i 14°C.

Srijeda bi mogla u većem dijelu Dalmacije pružiti više suhog vremena u odnosu na prethodne dane. Povremeno će biti i sunčanih razdoblja. Samo mjestimice može biti slabe kiše. Temperatura zraka bez veće promjene, većinom između 8 i 13°C.  Poslijepodne i navečer će zapuhati do umjereno jugo.

U četvrtak pretežno oblačno s povremenom kišom, a jugo će na sjeveru Dalmacije okrenuti na levanat i buru. Temperatura zraka se i dalje neće bitnije mijenjati.

U petak promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, mjestimice će još biti malo kiše, u planinama i snijega. Bura će se sa sjevera proširiti na veći dio Dalmacije.

U subotu će biti hladnije nego prethodnih dana, jutarnje temperature u Zagori oko nule, na obali koji stupanj iznad. I dnevne temperature će se sniziti, većinom će se zadržati ispod 10°C. Još prijepodne će ponegdje biti više oblaka, poslijepodne većinom sunčano. Bura u postupnom slabljenju.

U nedjelju će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, jutro hladno, danju ugodno s temperaturama između 6 i 11°C.

Ako ne dođe do značajnije promjene u rezultatima prognostičkih modela, prilično je vjerojatno kako će nam sljedeći vikend donijeti stabilizaciju vremena ali i umjeren pad temperatura, osobito onih jutarnjih. Do tada pri ruci imajte kišobran, posebice u utorak kada bi ponegdje moglo biti izraženijih pljuskova s grmljavinom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...