Doista stiže jeftiniji iPhone (update – ipak ne)

Prema pisanju Wall Street Journala, nova faza kojom Apple želi zadržati i povećati dominaciju na tržištu pametnih telefona krenut će krajem ove godine, kada bi ekipa iz Cupertina navodno trebala izdati jeftin iPhone uređaj, o čemu se već priča duže vrijeme. Ovaj “low budget” telefon se po dizajnu neće razlikovati od ostalih modela, no u sebi će sadržavati nešto “okljaštren” hardver, kako bi cijenom mogao biti konkurentan uređajima srednje klase drugih proizvođača.

Prema izvorima kojima WSJ raspolaže, ideja za jeftinu inačicu iPhonea u Appleu sazrijeva od 2009. godine, no Cook i ekipa su tek sada odlučili krenuti s tim projektom u realizaciju.

Novi uređaj će navodno ponajviše biti namijenjen kineskom tržištu, odnosno ljudima koji si ne mogu priuštiti izdvajanje 650 dolara (3.754 kn), koliko recimo košta otključani iPhone 5.

Obzirom da se Tim Cook trenutno nalazi u Kini, gdje intenzivno održava razgovore sdobavljačima hardvera i predstavnicima vlade, WSJ smatra kako je jedan od glavnih ciljeva njegove posjete upravo pripremanje terena izdavanja iPhonea za široke mase. A njih u Kini, hvala Bogu, ima i više nego dovoljno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...