Đoković: “Gurali smo jedan drugoga do krajnjih granica”

Srpski tenisač Novak Đoković pobijedio je u ovogodišnjem finalu Australian Opena Andyja Murrayja sa 6-7(2), 7-6(3), 6-3, 6-2, čime je došao do četvrte krune pobjednika u Melbourneu…

Treću godinu zaredom je Đoković slavio na ovom turniru, pa nije čudno da je još jednom podvukao i ranije rečeno:

– Ovaj rezultat pokazuje kakve emocije proživljavam kada igram na ovom terenu i na ovom turniru. Maksimalno obožavam ovaj turnir – rekao je Đoković i nastavio:

– Bilo je dosta tenzija u ovom meču, ali mislim da smo bili na strašno visokoj teniskoj razini. Gurali smo od starta jedan drugoga do krajnjih granica. Fizički sam bio upao u krizu početkom drugog seta, ali kratko je trajalo. Osjećam veliku radost, blagoslovljen sam što mogu igrati tenis, ono što mi je uvjerljivo najdraže u životu. Sanjao sam o ovome, sanjao sam da budem najbolji u tome što radim, a dajem svu snagu da tako i bude. Eto, onda možete samo zamisliti kako se osjećam – završio je Đoković.

Na drugoj strani nije bilo razočaravajućih riječi:

– Bilo je gusto. Mnogi su gemovi bili isrcpljujući, često su odlazili do izjednačenja, pa čak i u četvrtom setu iako je konačan rezultat bio poražavajući za mene. Protiv Đokovića je teško vratiti se nakon 1-2 u setovima. Treći set je mnogo toga izvukao iz mene i iscrpio me istovremeno. Problem mi je stvarao njegov servis. Nisam dobro reternirao, u tom dijelu igre sam mnogo toga gubio – rekao je Murray.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...