Donačelnik Općine Kukljica podnio ostavku

Na izvanrednoj konferenciji za novinare u caffe baru Callegro Marin Boško zamjenik načelnice Općine Kukljica podnio je neopozivu ostavku na svoje radno mjesto te istupio iz HDZ-a. Nakon šest godina obnašanja dužnosti isto su učinili tajnica Ivona Cukar i predsjednik Općinskog vijeća Franko Kurić.

Boško je ujedno objavio kandidaturu kao nezavisni kandidat za načelnika Kukljice.

Bit ću kandidat nezavisne liste koja će se zvati Malo misto i koja će po meni pobijediti na lokalnim izborima 19. svibnja. Ivona Cukar, tajnica Gorane Poropat, danas isto izlazi iz HDZ-a nakon više od šest godina i bit će kandidat za moju zamjenicu te druga na nezavisnoj listi. Ujedno će ostati administrativna tajnica Općine. Predsjednik Općinskog vijeća Franko Kurić također istupa iz HDZ-a i bit će na našoj listi od devet članova, rekao je Boško.

Ambiciozni 33-godišnji Kukljičanin ogorčen je vođenjem Općine. Kako je rekao, presudilo je loše vođenje 25 milijuna eura vrijednog projekta Zelena punta. Smatra kako je građenje naselja hotelskog-apartmanskog tipa trebalo početi još prošle jeseni, odnosno da načelnica Poropat usporava cijelu stvar.

Zelena punta je srce, duša, Kukljice, a Gorana Poropat ga želi izvaditi. U ovom mjestu živi nekoliko sati preko tjedna i preko ljeta nekoliko mjeseci tako da ne zna kako je mještanima koji ovdje žive 365 dana u godini, kazao je Boško. Optužio je Poropat za loše turističke rezultate dodavši kako je kako su ovogodišnji turistički podaci na razini 1965-te, kada se počela voditi evidencija.

Ako pobijedi, obećao je smanjiti sebi plaću za 3 tisuće kuna. Isto će učiniti i svojim suradnicima. Time će, kako je istaknuo, općinski proračun uštedjeti 150 tisuća kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...