Država priprema teren za legalizaciju gay brakova

Mons. Bogović poručuje Vladi da bi joj bilo korisno koristiti se iskustvom institucije koja o bitnim stvarima 2000 godina nije mijenjala mišljenje te upozorio na opasnost od pokusa na djecom poput onih Kinseyevih i opterećavanje problematičnom rodnom ideologijom. Za ministra Jovanovića kaže kako nije ‘dijaloški potkovan’ te se nada da će to i Vlada uočiti.

Teško je utvrditi s kojim se namjerama uvodi zdravstveni odgoj u škole. No, ideologijom seksualnosti koja je poznata pod nazivom ‘rodne ili gender’ ideologije rastače se obitelj kao temelj društva, a stvaraju se preduvjeti za ozakonjenje homoseksualnih brakova. Uvođenjem spolnog odgoja u škole država priprema teren za legalizaciju istospolnih zajednica u Hrvatskoj. Ali i da se ne priprema daljni korak, već je ovaj toliko opasan da je trebalo reagirati, rekao je za Večernji gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović.

Naglasio je kako Crkva i dalje uči da je potrebno odgajati djecu za stid i čednost. – Da ne zagospodari nagon i preraste u razuzdanost, potrebno ga je oplemenjivati ljubavlju, a ne samo znanjem kako se čuvati od začeća i bolesti – rekao je biskup Bogović. Upozorio je na opasnost od pokusa na djecom poput onih Kinseyevih i opterećavanje problematičnom rodnom ideologijom.

Poručio je kako Crkva ima svoju dugu povijest i da će preživjeti mnoge ‘napredne’ vlade i njihove ministre. – Bilo bi i njima korisno umjesto bahatog mahanja da je njima sve jasno i da sve znaju, koristiti se iskustvom institucije koja 2000 godina nije u toj stvari kojoj govorimo mijenjala mišljenje. Crkva je spremna pred svakim formulirati svoje stavove, a to sada i čini, a nije valjda previše očekivati od jedne vlade da izloži na kojim temeljima i kojim pravom ona nameće nešto suprotno od onoga što je ukorijenjeno u našoj prošlosti i kulturi, što i danas više od 90 posto građana (po službenom popisu) ove zemlje želi – rekao je Bogović.

Ono što, kaže, Crkva može u ovom slučaju je samo preporučivati državnoj vlasti da ozakoni samo ono što je moralno prihvatljivo i za narod korisno. Za ministra Jovanoviće je naglasio da se nije pokazao ‘dijaloški potkovanim’, no da vjeruje kako će i Vlada uočiti da se u području odgoja bez te kvalitete ne može ići dalje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...