Eksplozivnu napravu bacili Vodičani, jedan od njih je u mladeži HDZ-a!

Petorica osumnjičenih da su nekidan bacili eksplozivnu napravu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, zaista su s našeg područja i još ne mogu vjerovati da su to napravili, šokirana sam i teško mi je vjerovati da su počinili takav čin koji je za svaku osudu, rekla je jutros vodička gradonačelnica Branka Juričev – Martinčev portalu Šibenik.in.

Ona je potvrdila da je samo jedan od njih član mladeži HDZ-a, ali ne i ostali, kako se jutros govori po kuloarima. Po Šibeniku i Vodicama priča se da je riječ o djeci iz uglednih vodičkih obitelji, takozvanoj ‘zlatnoj mladeži’, a doznajemo kako jedan od njih upravo završava fakultet u Zagrebu, čeka diplomu i treba postati profesor povijesti. Drugi je iz obitelji poginulog vatrogasca pa Vodičani ne mogu vjerovati da se baš on išao s društvom igrati eksplozivom.

Gradonačelnica Vodica čeka dovršetak kriminalističkog istraživanja u tom slučaju i ne želeći prejudicirati rezultate istrage, kaže da svakako osuđuje taj nepromišljeni čin, i dalje ne vjerujući da su za bacanje eksplozivne naprave odgovorni upravo njezini mladi iz mista.

Načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić rekao nam je jutros da je MUP tražio od njih neke izvide i podatke, što su im dostavili. Ništa drugo o slučaju od njega nismo uspjeli doznati. Sličan odgovor dobili smo i od glasnogovornika MUP-a Dušana Miljuša.

Na putu sam, u roamingu, o tom slučaju ne mogu vam ništa reći, izjavio je Miljuš za Šibenik.in.

U PU zagrebačkoj izjavili su da je uhićeno ukupno šest osumnjičenika i to na području njihove Policijske uprave te Šibensko-kninske PU. Očekuje se da će biti ispitani do kraja dana, a podsjetimo, policija ih je povezala s eksplozijom bombe zahvaljujući snimkama s nadzornih kamera, kada su viđena četiri muškarca u Golfu. Eksplozija se dogodila u srijedu oko 2,30 sati, materijalna šteta bila je minimalna, a nitko srećom nije bio ozlijeđen. Policija je utvrdila da nije eksplodiralo pirotehničko sredstvo već improvizirana naprava manje snage. Odgovorni za eksploziju teretit će se vjerojatno za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...