Erjavec: “Hrvatska možda nikad ne uđe u EU!”

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec, poznat po svojim izjavama kako Slovenija neće ratificirati hrvatski pristupni ugovor EU se dok Hrvatska ne povuče tužbe zbog duga Ljubljanske banke, kazao je kako postoji mogućnost da Hrvatska nikad ne postane punopravna članica EU!

Erjavec je kazao kako bi slovenski parlament mogao sve za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora pripremiti do kraja veljače, ali sve ovisi o rješenju ključnog međudržavnog problema – pitanja Ljubljanske banke.

“Pitanje Ljubljanske banke i ratifikacija Ugovora o pristupanju Hrvatske u Europsku uniju su ozbiljan problem, tu nema dileme”, izjavio je Erjavec te dodao kako, ukoliko zbog političke krize Slovenija ne ratificira pristupni ugovor do 1. srpnja, što bi se lako dogodilo, postoji mogućnost ne samo da Hrvatska ne uđe u EU u zadanom roku, već da do toga nikad ni ne dođe.

“Prekrši li se taj rok, lako bi se dogodilo da Hrvatska nikad ne postane punopravna članica EU”, poručio je Erjavec i dodao kako EU sad nije prioritet proširenje, jer ima dovoljno i vlastitih problema.

Kako prenose slovenski mediji, Erjavec je rekao i kako će se potruditi da do kraja veljače pripremi sve za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu jer Sloveniji prijete prijevremeni izbori te svako daljnje odugovlačenje smanjuje šanse da će do ratifikacije ugovora doći.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...