Gospodarstvenici iz Indonezije ulažu u Gaženicu?

Župan Stipe Zrilić ugostio je u Domu županije u Zadru Nj.E. Agus Sardjana, veleposlanika Indonezije u Republici Hrvatskoj. Susretu su nazočili Denis Ikić, tajnik županijskog ogranka Hrvatske gospodarske komore, te Josip Faričić, prorektor zadarskog Sveučilišta zadužen za organizaciju, ljudske resurse, izdavaštvo i kvalitetu.

Po završetku susreta, Veleposlanik Indonezije dao je izjavu medijima osvrnuvši se na tijek njegova posjeta Zadru, Sveučilištu i Zadarskoj županiji. Župan Zrilić prenio je novinarima da je vrlo izvjesna međusobna suradnja, kako na gospodarskom polju tako i na sveučilišnoj razini.

–  Razlog mog dolaska bio je upoznati potencijal regije i izvidjeti mogućnost poslovne suradnje. Uočio sam dosta sličnosti i mogućnost gospodarskih veza. Poslovni subjekti u Indoneziji zainteresirani su za Hrvatsku i upravo sad u Jakarti odvija se susret s predstavnicima jedne hrvatske tvrtke. Uskoro će se dogoditi novi posjet delegacije gospodarstvenika iz Indonezije koji će govoriti o mogućnosti ulaganja. Također, doći će predstavnici naših sveučilišta, rekao je Nj.E. Agus Sardjan.

Župan Zrilić kazao je da postoji “mogućnost ulaganja u poslovne zone i energetiku, prvenstveno u smislu korištenja vjetra i sunca, kao i vjerojatnost ulaganja gospodarstvenika iz Indonezije u Gaženicu”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...